dom.rep.

#284693 Hozzászólás

dom.rep.

Hola
Laktam a fõvárosban, nem a tengerparton. Itt mondanám el, hogy a Duarte és a 27 Febrero sarkát, ill. azt a környéket kerülje aki oda megy. Haiti bevándorló negyed, nagyon meleg!! Ott töltöttem 2 éjszakát, horror.
Szeptemberben mint általában az õszi és téli hónapokban több az esõ mint máskor de szerintem nyugodtan menj, futó záporok, gyorsan jön gyorsan megy, decemberben van olyan, hogy 3-4 napig esik, hideg akkor sincs.
Ha Mexikóból jössz át sok különbség nem lesz, itt is a fehér por az úr! Ha van ismerõsöd, helyismereted elég jól elboldogulsz, de már nem olyan turista paradicsom mint volt. Ha beszélsz spanyolul akkor nem adnak el, de attól még kirabolhatnak ha rossz helyre tévedsz. A fõvárosban a Zona Kolonial szép, ott van a sétáló utca, Kolumbusz testvérének a temploma, Kolumbusz állítólagos sírja, a régi kikötõ. Ha megtalálod a 27 Febrero-t azon haladsz végig akkor az átvisz az egész városon, meg fogod látni hol érdemes kiszállni a publik taxibol vagy buszból. Munka lehetõség már elég ritka, elég nagy a csóróság, amit meg egy helyi nem csinál meg azt megcsinálja a Haiti bevándorló. Egy picér 3-4 ezer pesot keres, egy turistákkal foglalkozó cégnél ha kapsz munkát kereshetsz 25- 30 ezret is, de nagy szerencse kell hozzá.
Apartmant 1-2 szobásat ami normális 8-12 ezer pesoért tudsz bérelni/hó.
Én az északi parton laktam, oda is megyek vissza, Puerto Plata-n. Sokat közlekedtem még Santiago-ban is.
A dominikaikoztarsasag.lap.hu-n is elég sok infot találtok, de ha még kiváncsiak vagytok valamire írjatok