Dude

#209092 Hozzászólás

Joe
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Dude

nehany dologra meg reagalnek:

“”A video, amit kuldtel a kapaszkodo halrol, semmit nem bizonyit!”

Dehogynem. Méghozzá azt, hogy a “hidrodinamikával” kitörölhetjük a seggünket ha egy nagy kupac hínár közepén kell életben maradnunk.”

Ebben tokeletesen igazad van, ughogy elismerem, hogy tevedtem! Tenyleg a video AZT bizonyitja, amit itt leirtal. Csak azt nem, hogy ez a hal egy link lenne a majom fele vezeto uton.

“Gyanítom, hogy a repülõhalak is tudják, hogy a vízen kívül is van élet, a harcsafélék, amik a szárazföldön vándorolnak egyit tóból a másikba, illetve a tó kiszáradását a szárazföldön maguknak üreget ásó tüdõshalaknak is komoly fogalma van arról, hogy a vízen kívül is van valami.”

Ebben megint igazad van. Ezek a halak tenyleg tudjak, hogy a vizen kivul is van elet. Sajnos azonban ezek tovabbra is csak halak, mindig is azok voltak es semmi okunk azt feltetelezni, hogy valaha nem halak lesznek, hanem barmi masok.

Amikor az ember elkezdett repulni, koszonet a Wright testvereknek, akkor nem az tortent, hogy mutalodtunk a madar iranyaba. Ezek a halak rajottek arra, hogy van egy kulonleges kepesseguk, amit ki tudnak hasznalni, ha a korulmenyek ugy hozzak. More power to them!

“Az állításom, miszerint a láb nem lehetett evolúciós hátrány olyannyira igaz, hogy a minket jelenleg körülvevõ állatfajok nagy részének bizony lába van…”

En nem azt mondtam, hogy a LAB egy evolucios hatrany a MAJMON, vagy a KUTYAN, hanem azt, hogy egy torz kinoves egy ponty hasan, amibol esetleg 100 millio ev mulva lesz egy hasznalhato LAB, addig csak ott fityeg, az biztos hatrany a PONTYNAK, a tobbi PONTY tarsaival szemben, akiknek nincs ilyen kinovesuk.

De ha ezt vitatnad, akkor javaslom, hogy csinalj egy kiserletet a halaidon otthon:

Ha van 5 egyforma fajtaju halad, akkor az egyikre ragasszal egy kez, vagy lab kezdemenyt jelkepezo mankot es figyeld meg, hogy milyen vidman fog uszkalni a halad a “mutaciojaval”!

Egyebkent egy masik erdekes dolog a mutaciokkal kapcsolatban:

Nem tudom ki hogy van vele, de en meg a budos eletben nem lattam egy mutans allatot se, sehol! Ami enyhen szolva meglepo. Csak nehogy valaki azt mondja, hogy igen, mert en csak 40 eve jarom a foldet, az tul keves ido arra, hogy megfigyeljunk egy 100 millio evig tarto metamorfozist.

Nyilvan en nem azt varom el, hogy vegig tudjak nezni egy hal atalakulasat keteltuve az elejetol a vegeig. De azt elvarnam, hogy lassak pl pontyokat, amik mar utban vannak a keteltuek fele! Amik mar se nem halak, de meg nem is keteltuek. Ha ez tenyleg 100 millio evig tarto folyamat, akkor ha valakit az a 100 millio ev alatt ledobtak volna a Foldre, akkor az lathatott volna egy csomo ilyen, se nem ponty, se nem beka, feluton levo csodalenyt, millioszamra, akkor is, ha csak egy napot toltott volna el a Balaton partjan.

En ilyesmit soha nem lattam es masok se, mert ilyesmi nem letezik. A Foldon levo osszes allat besorolhato a sajat kis kategoriajaba es a fajokon beluli egyedek MIND TOKELETESEN EGYFORMAK, meg csak jelet sem mutatjak annak, hogy barmifele komolyabb mutacio menne vegbe egyes egyedeken a csoporton belul. Lattam mar tobb szazezer halat a halpiacon, az egy fajba tartozok MIND TUKORKEPEI VOLTAK EGYMASNAK!

Imadom a shrimpet, amit ket pofara zabalok allandoan. Direkt figyelem oket, hogy hatha talalok egyet, aminek mar elkezdett volna noni a szarnya, vagy a huvelyk ujja. Sehol, semmi! MIND TOKELETESEN EGYFORMA!

Van azonban nehany erdekes kivetel:

A kutya, amit az ember elkezdett tenyeszteni, az bizony baromi nagy valtozasokon ment keresztul nehany ezer ev alatt. Farkas – dan dog – chiwawa. (Nem feltetlen ebben a sorrendben) Ezeknek a valtozasoknak szemtanui is lehetunk. Ket lenyeges kulonbseg van azonban a kutya tenyesztes es a darwini evolucio kozott. Az egyik mogott egy inteligencia mukodik, nem a veletlen es ennek ellenere sem sikerult meg a kutyabol semi mast, mint egy masik kutyat tenyeszteni.

Szoval en csak arra tudok gondolni, hogy az evolucio valamiert megallt, miutan megjelent az ember, ezert nem latjuk a mukodo evolucio semmi jelet a mai vilagban. Valoszinu elszegyelte magat az elovilag, vagy csak belefaradtak az elolenyek es inkabb mostansag kipusztulnak, mint mutalodnak.

Ok, most mar abbahagyom, de nem konnyu, mert az evoluciot miszlikbe szaggatni olyan egyszeru, mint halakra vadaszni egy hordoban. Ha 2 mondat elhangzik az evolucioval kapzsolatban, akkor abban a 2 mondtaban garnataltan van 200 logikai hiba es egyeb zagyvasag, amiket hosszu oldalakon keresztul lehetne pellengerezni. Nehez a dolgot abbahagyni:)