Dude,

#209098 Hozzászólás

Joe
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Dude,

szerencsed van! Megtalaltam a neten azt a fejezetet, amiben arrol van szo, hogy mekkora a veletelen eselye annak, hogy akar a legegyszerubb eletforma letrejojjon.

Please, olvasd el legalabb azt a par sort, ami a random chance-rol beszel az elejen.

Az esely egyebkent, most kapaszkodj:

“Since the simplest living cell requires at least 250 different proteins, the chances of forming the necessary proteins by chance alone is 1:10 a 41000.iken!”

Vagyis a tiz utan 41.000 nulla van. Amirol Pimparipo irt a 63 nullaval, az csak egy egyszeru feherje kialakulasa, de ugye az meg nem egy elo organizmus.

Hogy mekkora ez a szam, azt erzekeltetni lehet azzal, hogy az egesz ismert vilagegyetemben osszesen 10 a 80.ikon PROTON van.

Persze idovel minden lehetseges, ugye?

Egy a gaz. A vilagegyetem tortenelmeben a Bing Bang-tol maig osszesen 10 a 139.iken esemeny (event) zajlott le.

“So even if every event in the history of the universe was devoted to building a single functional protein, the number of sequences produced thus far would be less than 1 out of a trillion trillion of the total number of events needed to give it even a 50% chance of success! And that’s just one protein! The other 249 would still need to be accounted for. Anyone who believes chance can succeed with these odds is being irrational.”

Hat kb ennyit errol.

Signature in the Cell, Part 4: Assessing the Chance Hypothesis for the Origin of Life