egy europai velemenye

#98159 Hozzászólás

nekro

egy europai velemenye

“Hiphop, kóla, hamburger, deszka…….ezt tedd Thomas Mann, Heine, Goethe, Kirkegaard, Bartók, Dante, Orwell, Leonardo, Munkácsy, Monet, Mozart, Beethoven és még többezer ilyen ikonból álló “csapat” mellé, majd gondolkodj el….!!! “

Itt egy relevansabb lista a hiphop, kola, hamburger “ellen”, mar ha ennek lenne barmi ertelme, hisz egymasbol taplalkozunk:

Ernest Hemingway, John Steinbeck, James Fenimore Cooper, Edward Albee, Mark Twain, Edgar Allan Poe, Tennessee Williams, Henry David Thoreau, Walt Whitman, Truman Capote, Norman Mailer, Arthur Miller, Jack London, Sinclair Lewis, T.S. Eliot, William Faulkner, Saul Bellow

az amerikai kulturat nem kell felteni, meg akkor sem, ha nem szivesen elnek amerikaban. de nem hiszem, hogy az “atlag” sokkal jobb lenne a videki franciaorszagban/portugaliaban…, mint kozepnyugaton.

egyebkent meg a vizumkenyszerrel egyetertek, a kolcsonosseg elvenek kell ervenyesulni. miert olyan para kulonben az usa vizum?, egyetlen ismerosomnek sem dobtak vissza a vizumkerelmet, mindenkinek flottul ment. szvsz ha valoban utazni, rokonlatogatni, tanulni akarsz menni nincs felnivalod. es miert ne donthetne el egy orszag, hogy kit enged be? tudjatok milyen nehez magyar vizumot szerezni a 3. vilagban? egy nigeriai baratom most harmadszorra kapta meg lagosban, pedig itt vegezte el az egyetemet, tokletesen beszel magyarul es 5 eve magyar baratnoje van. de akkor a kolcsonosseget varjuk el visszafele is, ha nem jogos amerika reszerol az eljaras, akkor vajon jogos, hogy mi utazgathatunk marokkoba, gruziaba, boszniaba … vizum nelkul, mig ok nem?

a boszme nagy amerikai kocsik es kioto nem alairasa telleg gaz, de egy dollarnyi aru eloallitasahoz meg mindig kevesebb energiat hasznalnak el, mint mi itthon (persze sokkal tobbet, mint regi EU)

sokkal tobb kot ossze minket, mi amennyi elvalaszt, nagyjabol ezt akartam mondani