Egy hajóban evezünk

#356959 Hozzászólás

Erdélyi Zoltán
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Egy hajóban evezünk

Kedves Bora!

A felvetett gondolatoddal nyitott kapukat döngetsz, mert személy szerint mi is ezekben a dolgokban gondolkodunk.
Magyarországon és a Kárpát medencében már nagyon sok helyen jártunk egyénileg, nem utazási irodán keresztül. Falusi vendéglátóknál, kisebb panziókban, illetve apartmanokban laktunk. Azt néztük meg, azt ettük, amit mi akartunk, akkor keltünk, indultunk, amikor mi akartunk. Addig maradtunk, amíg volt számunkra érdekes látnivaló és annyit költöttünk, amennyire tellett. Ez pedig – lévén, mint a többség, nyugdíjas – nem utolsó szempont és természetesen a töredékébe került az irodák által szervezett utaknak. Igy azután évente több, hosszabb-rövidebb utra is tudtunk vállalkozni.
Ehhez nem kellett más, mint néhány jó utikönyv és jó sok idõ az internet elõtt.
Ezt a csoportot pontosan a fenti célok érdekében szeretnénk összehozni, hogy amit mi ismerünk, ott mi, amit más ismer, ott pedig más kalauzolná a társaságot. Gondolunk itt magyarországi, erdélyi, kárpátaljai, szlovákiai, horvátországi, vagy ausztriai célokra egyaránt. Várost nézni, hegyet-erdõt járni, fürdeni és közben jókat beszélgetni.
Ez természetesen nem zárja ki, hogy aki egy külföldi útra keres utitársat, hogy ne legyen egyedül, vagy az egyágyas felár miatt akar még egy utitársat – annak nem lenne köztünk a helye. Könnyebb azonban 10-20 ember személyes megismerése után megtalálni a számunkra megfelelõ utitársat, mint a neten levelezve, ahol mindenki úgyis azt mond magáról, amit akar. Pontosan úgy van, ahogy a “60-on túli” topikban a titokzatos Sam60 és az idõsebb asszonyok némelyike megfogalmazta. Azután, ha már ismerjük egymást, könnyebb felvenni a telefont, vagy fellépni a netre és megkérdezni a másikat, hogy lenne e kedve ide, vagy oda elmenni, vagy egyszerûen csak összejönni egy piknikre.
Tehát, összegezve az elmondottakat, célunk az, hogy összehozzunk egy jó kis társaságot, akik mindannyian személyesen is ismerik egymást, és azután jókat csavarogni bel- és külföldön – együtt és külön-külön, vagy párokban – hogy öröm legyen az út, ne egy vesszõfutás. Mindezek ismeretében, ha van kedved a dologhoz, gyere Te is Harkányba. Már vagyunk páran, akik ott leszünk, de kérjük jelezd a részvételi szándékodat, hogy tudjuk kb. hányan leszünk.

Üdvözlettel: Katalin és Zoltán