Egy jó topik

#230327 Hozzászólás

Egy jó topik

Érdekes topik, jó lenne feléleszteni. Egy-két gondolat részemrõl:
Érdekes, hogy itt végig úgy tekintettünk az emberre mint egy álltai fajra, az “evolúció” csúcsára. Én nem akarom ezt egy vallási topikká változtatni de sztm érdekes kérdés, és jelen esetben kicsit releváns is, h vajon mi tényleg “állat”-nak számítunk, és érvényesek ránk az ilyen fogalmak mint a természetes kiválasztódás meg a többi amikorõl itt szó esett?
A másik. Csak megemlíteném h a nap nem fog 3000 év múlva kiégni. 5 milliárd (5 ezer millió) éve égeti üzemanyagát és még kb ugyanennyi idõre elegendõ tartaléka maradt.
Az utolsó gondolat amit szeretnék ide fûzni, a környezetünk pusztításával, pontosabban az ezáltal történõ saját magunk kipusztításával kapcsolatos. A környezetet kipusztíthatjuk, igaz. De sztm saját magunkat nem hagynánk h kipusztítsuk. Ha veszélyben a létünk mindig kitatláunk vmt, akár egyéni, akár kollektív szintrõl legyen szó. Ha nem lesz esõerdõnk, építünk hatalmas szerkezeteket amiknek majd az lesz a feladatuk h ontsák az oxigént a lágkörbe. Telepek fognak épülni, mint ahogy ma van az elektromos árammal. Ha valamink nincs, majd szintetizálunk. Elég ha megvannak hozzá az atomok. Márpedig az atomokat még nem pusztítjuk… Remélem erre nem is lesz szükség. De ha egyszer ide jutnánk, hát akkor utána is majd csak lesz vhogy.
A világégésekrõl én még nem hallottam tényeket de utánanézek, érdekesen hangzik.
Ja, és ha a nap kiég, addigra biztos megoldjuk h egy közeli csillag pályájára tereljük a Földet. Ha nem jár egy “magától”…
Tehát az embercentrikus többségnek nem hiszem h van mitõl tartania, ezért is vagyunk mi emberek ilyen bátrak. A kihalt állatok, majd az egész bioszféra egy csak emlék lesz majd, könyvekbõl fogják olvasni a gyerekek h egyszer réges-régen nem az ember volt az egyetlen faj a bolygón – és ámulattal fogják nézni a régi felvételeken az embertõl eltérõ alakú de mégis maguktól mozgó dolgokat. De egyre kevésbé fognak hiányozni bárkinek is mint ahogy ez napjainkban a tisztességgel és az erkölccsel van. Ez egy ilyen világ. Akinek nem tetszik küzd ellene, és akkor esetleg elnapolódik a dolog pár évtizeddel/évszázaddal. Felvetõdik bennem h vajon “meg van-e írva” az emberiség sorsa/végzete. De sztm jobb kérdés h miért vagyunk itt. De a többséget persze ezek a kérdések nem izgatják. Pénz, hatalom, kényelem: mindenáron.
Lehet-e ezen változtatni? Sztm lehet, a médián keresztül történõ módszeres, agymosás-szerû tudatra ébresztéssel, de ahhoz tényleg kemény kampány kellene, a kormánynak is benne kellene lenni, meg a hatóságoknak, stb. De talán eljön az idõ h ezek lesznek az aktuálpolitikai kérdések, és utána lecsuknak ha eldobsz egy szemetet az utcán. Mindenhol kamerák lesznek, a felvételeket intelligens programok elemzik majd, és ha vk szabálysértést követ el, az illetékes hatóságok intézkednek. Ki látta a Minority Report-ot (Különvélemény)? Tom Cruise játsza a fõszerepet ha nem tévedek. Érdekes, ajánlom mk figyelmébe, nekem filmként is bejön.
Ne restelljen senki hozzászólni, a világnak szüksége van rátok! :)
Ja, és még ajánlom Aldous Huxley híres könyvét: Brave New World (Szép Új Világ)! Különösen érdekes h MIKOR írta a könyvet és h mennyi minden megvalósult már azokból amiket írt, sokkal hamarabb mint amikorra ezeket “megjósolta”. A többi még ezután jön…