Egy volt telepített idegenvezetõ véleménye

Kezdőlap utazas.com Fórum Afrika Minden Tunéziáról! Egy volt telepített idegenvezetõ véleménye

#71775 Hozzászólás

Emil
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Egy volt telepített idegenvezetõ véleménye

Üdv mindenkinek!

Emil vagyok, már nagyon régóta olvasgatom ezt a fórumot nem volt szükség a szakmai hozzászólásra eddig a pillanatig!A következõ sorokat csak azok olvassák végig akiknek nincsen anyagi érdekeltsége és valóban életszerû szempontokból kváncsiak az ország értékelésére vagy bármire ami felmerül.

Megnéztem a “Tunéziai élmények” topikot nem találtam színvonalasabbnak!Én azt vettem észre, hogy inkább valaki nagyon próbálja a saját útjait értékesíteni.Mellesleg útikönyv stílusban ismertetni a hoteleket a kajákat ésatöbbi ésatöbbi.Ez az irodaharc eléggé nyomasztó lehet a turizmusban dolgozóknak! Én nem mennék sehová pl a Neckermannal ha nem haragusztok meg.Fõleg nem Tunéziába!A hivatalos szöveg helyett inkább a tényekre vagyunk kíváncsiak! Én legalábbis!Senki ne haragudjon meg rám érte.Ha megkérdeznénk a helyieket akkor valószínûnek tartom, hogy nem ezeket mondanák el.Évente kb ötször szoktam kiutazni ismerem a legkisebb városokat falvakat is már.Szerencsésnek mondhatom magam 7 évet töltöttem el idegenvezetõként az ország különbözõ pontjain.Már évekkel ezelõtt is “ölték ” egymást az irodák az utasokért mindenki megpróbálta javítani illetve kibõvíteni a szolgáltatásait.Feleslegesen. Alapjában véve mindenki ugyanat nyújtja.Gondoljunk csak bele ugyanazzal a géppel repülünk el, ugyanúgy várnak minket a reptéren, ugyanúgy buszokkal visznek el a hotelünkig. Ugyanúgy végighallgatja mindenki a másfél órás tájékoztatást..Gyakorlatilag különbség csak az árakban van a többi mese habbal.Kinek milyen kapcsolatai vannak stb. Ha kellõen a zsebedbe nyúlsz mindjárt Te kerülsz egy lépcsõvel feljebb a másiknál.

Kedves Zsuzsi!

Nagyon díjazandó kedvesen és valóban emberként megosztod,átadod a tapasztalataid utastársaidnak!Szívbõl mindenféle érdekeltségek nélkül!Ez mások számára is legyen követendõ példa!

A továbbiakban arra szeretnék kérni minden utastársat, hogy ne hagyják magukat csõbe húzni,ámítani!Egy nagyon egyszerû országról van szó nagyon egyszerû emberekkel,akik küzdenek a megélhetésükért és azért ,hogy többek lehessenek valahogyan kitörhessenek.

Egy turista a zsebtolvajokon kívül szinte semmilyen attrocitásnak nem lehet áldozata!Olyan durva a helyi igazságszolgáltatás, hogy meg sem kísérli senki a konfliktusteremtést.

Így tehát nem marad más mint vigyázni arra mit eszünk, mit iszunk és mennyit fekszünk a nap alatt! :-)

Minden kérdésre szívesen válaszolunk a továbbiakban is cenzúrák, elvárások,anyagi érdekeltségek nélkül!