Egyebkent

#243361 Hozzászólás

Joe
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Egyebkent

szohoz is alig jutok, hogy megprobaltad egy ilyen primitiv modon megoldani a kerdesemet, hogy kiszamolod, hogy hany ember halt meg ekkor es hany ember halt meg akkor es amikor a kevesebb, akkor az a moralis dontes!

Nem tudom szavakkal kifejezni, hogy ez mekkora totalis idiotizmus. Miert? Millio okbol kifolyolag, de a legkezenfekvobb okok egyikei lehetnek a kovetkezok:

1. Nem tudod pontosan megszamolni a halottakat egyik esetben sem, mert ez legfeljebb becsulheto, de az is problematikus. Ha emlekeznel a csernobili temara, akkor tudnad, hogy ezek a becslesek miert elkepesztoen problematikusak.

2. Elfelejtetted, hogy nemcsak a multban megtortent halottakat kell beleszamolnod az egyenletbe, hanem a jovobeli halottakat is, ami szinten csak durva becsles lehet, ahol nagysagrendekkel is tevedhetsz.

Pelda:

Ha a romai birodalmi kormanyzo elhatarozta, hogy karoba huz ezer kartagoit, mert lazadtak roma ellen, akkor megolt 1000 kartagoit. Ugyanakkor, mivel kinyirta a lazongokat, megakadalyozott egy haborut, amit a jovoben robbantott volna ki ez az 1000, aki most lett karoba huzva. Tehat hany ember eletet mentette meg roma 1000 ember elete aran! Sok szerencset ezt kiszamolni.

Ugyhogy szerintem maradjal meg az eredeti 2 kerdesemnel, mielott komolyabb faba vagnad a fejszedet es elkezdesz szamolgatni orszagokban es milliokban:)