egyetem…

#216734 Hozzászólás

CA

egyetem…

Bort-al egyetertek- gyertek ki Graduate Schoolba. En is igy tettem. Godollon vegeztem- diplomam kezbevetele elott mar kuldtem a jelentkezeseket grad schoolba- ugy 5 helyre. Purdue egyetemre fel is vettek- csak osztondijam nem volt. Kijottem – hogy szetnezzek ugyanis szemelyesen konnyeb osztondij utan kutatni– es ket het utan Teaching Assistant allasom volt az egyetemen. Ezert fizettek az egyetemet + havi $1000. A teaching assistant 20 ora munka amellett boven van ido egyetemre jarni. Foleg ugy hogy amit tanitottam az a tantargyam egy resze volt. Ugyanakkor van “research assistant” job is, az meg jobb ugyanis fizetnek neked hogy a sajat kutatasod vegezd. :-)
Minden egyetemnek itt kint van ottlapja- nezd me hogy milyen kutatas van- mindig fogadnak kulfoldieket, no persze a TOEFL es GRE eredmenyeid nagyon jok kell legyenek!! GRE ajanlom hogy jobb legyen mint egy amerikainak itt kint :-). MO-n mindket vizsgat leteheted.
Ha mar itt vagy, es ha megkapod a masters diplomad, vagy a PhD-t akkor nagyon konnyu munkat talani! Sok sikert! Irj ha van meg kerdesed, szivesen valaszolok.