Egyetem

#430804 Hozzászólás

mstrawberry
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Egyetem

Ha min. 4 evnyi tanulas lesz mogotted jovo juniusban, akkor erdemes valamilyen masters programon gondolkodni. Ide lehet osztondijakat is szerezni, ha idoben jelentkezel, ekkor ingyen tanulsz es a megelhetesed is biztositja a penz, amit kapsz. Mennyibe kerul, ha ki akarnad fizetni? Sokba, annal is inkabb, mert neked mint kulfoldi diaknak a teljes elso evre szolo keretet fel kell mutatnia egy banki igazolas formajaban (tandij + megelhetes, az iskola szabja meg, mennyi). Nem angol anyanyelvukent es nem angol nyelvteruleten szerzett diploma birtokosakent szukseged lesz a TOEFL-re, minel jobbra. Ehhez talalsz a weben mintateszteket, vagy erdeklodj az egyetemi konyvtarban, van-e hozza segedkonyvuk. Pesten a Professzorok Hazaban lehet a vizsgara jelentkezni, itt kolcsonozni is lehet konyveket a felkeszuleshez. Kelleni fog meg nagy valoszinuseggel a GRE, felkeszulest lasd fenn. (Nem minden egyetemen, szakon egyformak a kovetelmenyek.)
Ha teljesen elolrol kezdened, akkor a legolcsobb megoldas az lenne, felteve, ha a rokonaid adnanak koszt-kvartelyt, hogy az elso ket evet a helyi community college-ban vegzed el. Ez joval kevesebbe kerul, biztosan bejutsz, mellette dolgozhatsz, igy elo tudod teremteni az arat, esetleg gyujteni is tudsz a kesobbiekre. A 3-4. evre meg atjelentkezel egy kornyekbeli nagyobb egyetemre es ennek a neve all majd a diplomadon.
Tenyleg az lenne a legjobb, ha elobb utanaolvasnal itt a forumon kicsit es pontosabban tudnal kerdezni. Valassz ki 1-2 egyetemet, keresd az ‘Academic programs’, ‘prospective students’ es hasonlo nevu linkeket, itt megtalalod a kovetelmenyeket (tesztek, hataridok, tantargyak), de a legfontosabb, hogy utana tudsz olvasni, egyaltalan milyen szakok vannak azon az egyetemen es mire koncentralnak. Ha van meg konkret kerdesed, szivesen segitek.