egyetértek

#216164 Hozzászólás

Laci17
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

egyetértek

Babaval, a notcanada.com nagyon is sok igazságot tartalmaz, amelyet nekem is volt lehetõségem megtapasztalni.
Kanadaával és az össze stöbbi befogadó országgal az a baj, hogy pl kanada esetében hiába reklámozzák magukat azzal, hogy ha iskolázott vagy, van néhány év referenciád, benne vagy a szükséges korhatárba, akkor gyere kanadába, mert nekünk Rád van szükségünk…..valójában minden befogadó országnak a két végleten levõ és képességgel rendelkezõ bevándorlókra van szüksége: vagy atomfizikus vagy és a tudásod, képességed hatalmas érték mert a helyiek nem tufnak bizonyos munkákat elvégezni, vagy nem beszélsz jól angolul és hajlandó vagy takarítani, ásni, egy gyárban gürcölni……ha e két véglet közt vagy akkor igazából nem kellesz nekik, mert a helyiek közt is van sok jól képzett szakember akik szintén pályáznak sok jogi, mérnöki, üzleti stb pozícióra, igy valójában pont azokat a dolgokat–végzettség, tapasztalat nem tudod felhasználni amiket kérnek tõled a jelentkezésedhez. Ez persze a 22 csapdája lehet mert ha nincs kanadai tapasztalatod akkor nem lesz jó munkád, ha nincs jó munkád akkor nem lesz kanadai tapasztalatod……., sokszor sokkal jobb egy alacsony pozícióból kezdeni, mert akkor van esélyed bizonyítani, hogy van tudásod, kombinációs készséged stb.
Nem is beszélve arról, hogy ( én Toronto-ról tudok beszélni), a hivatalos adatok szerint az átlagkereset nettó havi 2000 dollár, ami bár több mint 2,5 szerese a magyar átlagnak, de aki volt kinn, az tudja, hogy havi 2000 dollár/ pénzkeresõ egy családban, mondjuk 2*2000 fõ apu+anyu, enm igazán elég ahhoz, hogy eltarts egy 4 fõs családot, illetve hónapról hónapra élsz.Akár sokan elhiszik, akár nem, de még egy Kanadában felnõtt, iskolázott embernek is sokszor nehéz, hogy elõteremtse a zsetont amivel az ész nélkül használt hitelkártyáit fedezni tudja…..errõl is tudnék történeteket irni.
Szerintem szintén probléma az, hogy a kelet európai bevándorlók legtöbbször megeleégednek az alap dolgokkal és nem akarnak mindig a jobb felé törni mind Kanadában, mind Angliában. Ez alatt azt értem, hogy ha kinnt vagy akkor próbálj meg elmenni egy kanadai egyetemi szakra ( fõiskolákat É Amerikában felejtsd el, annyira nulla mindegyik), és persze ahogy irták angol, angol, angol. Bármely munkainterjúra mész, az elsõ 5 perc alatt levágják az angolodat és valljuk be, a legtöbb szakterületen erõsen kell kommunikálnod a munkatársakkal, vezetõkkel, üzletfelekkel stb, és ha már egy interjún se tudsz jól beszélni, akkor meg vagy lõve.
Mielõtt kiköltözöl nem csak az angolodat lehet fejleszteni, hanem pl, ha pénzügyi területen szeretnél dolgozni és személy szerint a Canadian Securities Institute ( http://www.CSI.ca) egyik tanfolyamát tudom ajánlani, innen MO-ról is el lehet végezni, nem megyek bele hogyan, de ez kinn egy elég jó lehetõség, ha érdekelnek a befektetések, részvények stb.
Visszakanyarodva, a notcanada.com tényleg sok esetben reális képet ad, persze ez a személyiségtõl is függ és hogy reális céljaid legyenek. Kanada félrevezetõ immigrációs politikájának, marketingjének már erõsen látszódnak is az eredményei.
Kérdés, miért Kanadába akarsz menni, miért nem maradsz Európában?Sokkal többszínû, izgalmasabb hely, mint Kanada. Ha kicsit is megy az angol,akkor próbálkozz Angliába, ott se lesz könnyû, de közelebb vagy az otthonhoz…..

Mindenesetre, kitartás, józan ész és elõbb utóbb meg lesz az eredménye.
L