EL Tájolva

#110099 Hozzászólás

Szitipi

EL Tájolva

Hello

Zooxanthella! Valamit ugylátszik félre értettél egy picit. Abszolut nem érzem magam eltájolva ne is haragudj.

Eszembe se jutott, hogy nitroxot javasoljak neked,mert az kissebb mélységbe és hosszabb deco nélküli merülésekhez jó. A trimix és héliox stb. speciális technikai gázokra gondoltam.

A másik dolog amire a 75-80 m-t irtam az nem javasolt és ideális jó hosszú idejü merülési mélység volt. Ott annyit irtam, hogy eléri az oxigén parciális nyomása a halálos mértéket aránylag rövid ott tartozkodással is oxigén mérgezést fogsz kapni.

Ha ponos adatokat akarsz kapni akkor az oxigén 2.3- es parciális nyomáson vállik azonnal mérgezövé. 80 m-en 2.1-el számolva az oxigén parciális nyomása 18.9 ami anyit jelent, hogy rövid nagyon rövid ideig túl élheted ha lecsuszol véletlenül odág és, ha szerncséd van, semmiféleképpen NEM JAVASOLT az odáig való merülés.

A megfelelõ merülési vizsgát, ha elvégzed akkor 65 m-ig merülhetsz süritett levegõvel és niroxal.

A TDI tanfolyamát, ha elvégzed akkor merülhetsz az álltalad emlitett hélioxal és trimixel ill. egyébb gázok keverékével.

A 701 m-es merülést valoban nem felszinrõl, tudomásom szerint keszon kamrábol és kifelyezetten ipari búvár merülte, legalábbis a TV-ben adott interiuja szerint.

A valodi állom határól nincs pontos infom nekem sem, de uánna nézek.

Ha a kérdéshez ennyire értesz akkor viszont az a véleményem az elsõ alap kérdés csak provokáció volt és nem igazán a valodi probléma.

Az ilyen provokált kérdések nem biztos, hogy a legjobbak egy chat rendszeren belül.