Elfelettem volna?

#409917 Hozzászólás

khaos1
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Elfelettem volna?

Aligha felejtettem el, inkább csak nem tartottam említésre érdemesnek. A következõ okokból, mert egyrészt Balin utoljára 2005-ben történt terrorcselekmény, amiben mindössze néhányan sérültek meg könnyebben. Ezt megelõzõen 2002-ben is volt egy robbantásos merénylet Kuta központjában, ami valóban követelt nem is kevés emberéletet.
Néhány nappal ezelõtt állítólag, legalábbis a világsajtó szerint valamiféle börtönlázadás is kitört, ahol három fegyenc életét vesztette.
Mondjuk ezeket én csak a net.-rõl és a TV.-bõl tudom, mint ahogyan az összes itt élõ vagy turista is mindössze onnan szerez róluk tudomást.
A mindennapokat tekintve Bali nagyon biztonságos, mióta itt vagyok egyetlen verekedést nem láttam,vagy hangos szóváltást sem hallottam, nem úgy mint Magyarországon például.Ha itt leteszi valaki a táskáját valahol, az még fél óra múlva is ott lesz, mert nem viszi el senki, sõt velem gyakran elõfordult hogy a motorban, autóban egyszerûen benne felejtettem a kulcsot, volt hogy egész éjszakára (nem szálloda elõtt állt) és nem tûnt el semmim.
A HIV.-rõl meg csak annyit hogy persze vannak itt is ún. zugtetoválók, ahol valóban nagyon olcsó és nem fertõtlenítik a szerszámaikat, de hogy ez általános lenne azt korántsem állítanám.
Mondjuk jó, hogy említetted az Ausztrálokat, akik többet keresnek mint egy átlag Magyar (Ami nem csoda, mert sajnos otthonról nem véletlen jönnek el az emberek máshová élni)
és nagyon szeretnek Balira jönni. Éppen a napokban voltam megnézni egy házat, egy érkezõ ismerõsnek. Jelenleg Ausztrálok bérlik és tárva-nyitva áll naphosszat, de senki illetéktelen be sem teszi oda a lábát és nem tûnt el semmijük soha.Természetesen felhívtuk õket elõbb. Na szóval õk nagyon sokat tetováltatnak itt, mert az Ausztrál árak jóval magasabbak, de tudomásom szerint eddig senkinek semmi baja nem lett ebbõl. Persze õk normális tetováló szalonokba járnak, mint ahogyan mindenki, akinek számít az egészsége és nem csak a pénz…
Ciprus, Marokkó, Portugália?
Szerintem teljesen más kultúrák és kissé közelebb is vannak Magyarországhoz, valószínûleg ezért is drágább a repjegy.
Az itt élõk teljesen máshogy élik meg a mindennapokat, gyönyörû templomaik és színes vallási életük, mondaviláguk van. A világon itt van az egyik legérdekesebb, leggazdagabb színfoltja az állatvilágnak, amiket nekem is volt szerencsém megcsodálni és nem az állatkertben, hanem a szabad természetben és akkor az Indiai óceánról még nem is beszéltem.
Szóval ne írj le valamit amit csak felületesen ismersz.