Eljutás Toledóba

#146435 Hozzászólás

Eljutás Toledóba

Üdw!

Ha busszal akarsz oda menni, nem tudok segíteni. Ha repülõvel, akkor sem. Nézd végig a légitársaságok kínálatait. Talán a reülõvel lesz a leggyorsabb és a legolcsóbb, viszont a vonatban tudok segíteni.
Boccs, nem akarok paraszt lenni (avagy remélem most nem sértõdsz meg), de tégy meg nekem egy szívességet, azaz ne légy ennyire puccos-kényelmes paraszt magyar, aki szereti, ha mindent a segge alá adnak. Ezt azért írom, mert a magyar ember nagyon kényelmes (fõleg a Budapestiek) és szeretnek mindenhová közvetlenül eljutni, de ha nincs közvetlen járat, akkor már kétségbe vannak esve, meg vannak halódva. Pedig van megoldás erre is, vagyis a világ minden pontjáról el lehet jutni mindenhová, csak éppen akarni kell. És nem megijedni az átszállásoktól. Szóval…

Repüvõt sajnos nem találtam az adott területre.

Busszal vagy autóval elindulni nagy merészség kell, mert az út nagyon hosszú, és ha busszal mész, nagyon idõhöz vagy kötve a kötelezõ helyfoglalások miatt, és ha a busz elromlik vagy bármi miatt késik, akkor a következõ csatlakozást sem éred el, és ott is maradhatsz félúton.
Ha a kocsid romlik el Magyarországtól 1500 km-re, a javítás vagy hazavontatás egy vagyonba kerül! (Tapasztalat: kollégám vadonatúj Opellel ment Madridba tavaly és olyan hibája lett a kocsinak, hogy haza kellett szállíttatni. Árat nem közölt a srác, csak annyit, hogy hat számjegyû pénzt fizetett a szállításért, de még így is olcsóbb volt, mintha helyben megjavíttatta volna).

A megmaradt lehetõségek közül a vegyes utazást javaslom a leginkább: repülõ + vonat. Ennek pedig az az oka, hogy ha végig vonattal szeretnéd megtenni az utat, akkor át kellene szállnod a következõ helyeken: Budapest – Wien Westbhf. (Bécs) – München – Paris gare de l’Est – Madrid Chamarin vagy Madrid Atocha – Toledo.
Inkább javaslom, hogy menj el egy fapados repülõtársasággal Londonba, onnan repülj Madridba, és onnan már csak 1 óra 40 perc az út, elvileg pótdíjmentes vonattal.
De ha van kedved kipróbálni a vonatot Párizs és Madrid között, nem fogod megbánni, viszont mélyen pénztárcába nyúlós dolog. Viszont megéri, mert én már utaztam vele. Ha van kedved megnézni a képeket a Párizs-Madrid viszonylatban közlekedõ vonatról, a http://www.railfaneurope.net/pix/es/car/Talgo-Trenhotel/TWL4g-TWL6g/pix.html oldalra kattanva megteheted. Csupa hálókocsi. :)

Ennyit tudtam segíteni, ha tudok még valamiben segíteni, akkor írd meg a kistyger@freemail.hu címre.

Sok szerencsét, és jó utat!

ZOLI

ui: csak tapasztalattal, vagy tapasztalattal rendelkezõ személlyel indulj el ekkora útra!