elozoek

#264103 Hozzászólás

ember
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

elozoek

netuddmegki netuddmeg hogy ma magyarorszagon valahol 2 es 3 miliard kozott mozog egy km autopalya megepitese szemben a “tolvaj” korszakkal, ahol 1,1 miliard volt…de volt pelda 3,3 miliardosra is…asszem az m6, de nem eskuszok meg ra…konkluzio: ha valamibol kevesebbet lopnak az a duplajara no!

hat huJJJesegszuro, nem akarmilyen, igazi, veled mi legyen?

toled megtuduk hogy gyucsanyi ader fedoneve (a lehallgatasi jegyzokonyv szerint lebukasa elott ettol az embertol remelt k.a. segitseget) en hozzateszem biztos ov allitotta ki szamara az allando belepot a meh-be, hogy legfontosabb ugyfeleivel zavartalanul tarthassa a kapcsolatot.

“A lap (mn, sajat mj.) információi szerint a pénzt ráadásul a K&H Banknál vezetett külön számlán kellett volna elhelyezni.
Mint ismeretes az NA Rt. a szóban forgó összegbõl tízmilliárdot földvásárlásra, 2,4 milliárdot informatikai rendszerek beszerzésére utalta át az ÁAK Rt.-nek, amely a szerzõdés szerint még a kamatokat sem kezelhette szabadon, csupán háromszázmillió forintot fordíthatott volna a NA Rt. addig el nem végzett feladatainak teljesítésére.

Negyedévenként beszámoló

A lap úgy tudja, a szerzõdés szerint az autópálya-kezelõnek negyedévenként kötelezõ elszámolással kellett volna szolgálnia még a szabad, háromszázmilliós összegrõl és kapott állami forrásokról.

A szerzõdésben leírtak ellenõrzését sem az NA Rt., sem az azt felügyelõ szaktárca nem végezte el.

Vizsgálatok

Az ÁAK Rt. által kezelt tizenhárom milliárd forint kezelésének módját az Állami Számvevõszék (ÁSZ) is vizsgálja, jelentése októberre készül el. Vizsgálatot folytat még a Pénzügyi Szervek Állami Felügyelete, valamint az Országgyûlés Számvevõszéki Bizottsága is.

Az ÁSZ elnöke, Kovács Árpád még a júliusban kezdõdõ vizsgálat megkezdésekor úgy nyilatkozott, a szervezet arra kíváncsi, hogy hogyan rendelkezhettek állami szervek “átmenetileg jelentõs szabad pénzeszközökkel”, melyeket befektethettek.

Pannonplast

Az Állami Autópálya Kezelõ Rt. tizenhárom milliárd forint megforgatását bízta a K&H Equities brókercégre. Lapértesülések szerint az ÁAK pénzébõl levett félmilliárd forintból finanszírozták például a Britton cégcsoport Pannonplastrészvény-vásárlásait.

Az ÁAk ugyan a botrány kirobbanása után 580 millió forintos hasznot realizálva kivonta befektetéseit, a céget igazgató Bitvai Miklós azonban így sem kerülhette el a lemondást. A távozó igazgató a Népszabadság értesülései szerint egyébként március 13-ra visszadátumozott, valójában május 8-án született szerzõdéssel próbálta tisztázni cége befektetését.

A K&H brókercég körül kialakult botrányt éppen az ÁAK 13 milliárdjának váratlan kivonása indította el. A nagyösszegû kifizetés után összeomlott a brókercégnél évek óta folytatott haszonlefölözési gyakorlat”

ebbol a szovegbol nem az derul ki amit allitasz…hanem az hogy a szamla tulajdosa az aak.rt volt, vezetoje akit letartoztattak bizonyos bitvai elvtars, nagy tetelben lefogadom hogy csillag elvtars nevezte ki a ceg elere…

ami nem szerepel a szovegben: a penzt az na.rt szamlajarol dec. 31 utaltak at az aak.rt szamlajara, nagyon surgos lehetett, ehhez kormany hatarozat kellett…kapisgalod mar? (miert is bunozo az egesz slepp!)

mond te ingyen vagy ilyen hulye vagy fizetnek erte?