Emberke,

#243415 Hozzászólás

Joe
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Emberke,

se nekem, se az amerikai nepnek semmi bajunk az irani neppel! Felfogod? A vezetojuk, aki egy eletveszelyes idiota, egy vallasi fanatikus barom, aki tonkreteszi a sajat nepet is. Nem erdekel az irani utleiras, mert az irani tajkepeknek es az anekdotaknak, vagy a szemelyes elmenyeknek semmi kozuk az irani vezetes baromsagaihoz. Most nem tervezek turistautat Iranba, ugyhogy a dolog most nem erdekel.

Amit a hitelrol irsz es a fedezetrol, az megint BAROMSAG!

Tudod, hogy a bankok miert szamolnak akkora kamatot, amekkorat szamolnak? Persze, hogy fogalmad sincs. A dolog egyik osszetevoje a RIZIKO!

Kisebb riziko = alacsonyabb kamat.

MINDEN VALLALKOZAS A JOVORE EPUL, AMI ELORE NEM LATHATO (kiveve, ha muszlim a “bankar”), EZERT MINDEN VALLALKOZAS MAGABAN FOGLAL EGY RIZIKO FAKTORT.

Ezt a rizikot csokkentheted, ha van egy epkezlab uzletterv a kezedben, vagy ha van valami fedezeted. A riziko azonban SOHA NEM LESZ NULLA! Ezert a jovebeli profit BIZONYITASAROL beszelni az ELMEBETEGSEGRE biztos jele! Csak elmebetegek es muszlimok akarnak bizonyitekot a jovendobeli profit realizalasara! A fedezeted is elveszitheti az erteket barmikor, rajtad is atmehet az uthenger, en meg agyverzest kaphatok az idiotizmusaidtol es a hitelezoink mar meg is buktak, az uzletterveinket pedig felnyomhatjak egymasnak.

Termeszetesen az is elmebetegsegre utalt, hogy a nyugati bankarok abszolut minden megfontolas nelkul, ket kezzel szortak a penzt, boldog-boldogtalannak. Emiatt oriasi penzek kerultek az emberek kezebe, akik elkezdtek vasarolni, mint az orultek, emiatt nott Kina GDP-je evi 10%-al. A partynak azonban vege, mint minden buborek, ez is kipukkant. Amikor elult a por, a fergese kihullott, majd kezdodik elorol a folyamat, remelhetoleg ezuttal a bankarok kicsit jobban odafigyelnek, hogy mekkora rizikot vallalnak be.

“Azt senki sem nézi, hogy ez (ha nagyon kisarkítjuk) szintén egy beavatkozás volt a piac normál mûködésébe (mármint az “amerikai álom” ideológia, amit a “nagy autót veszek, mert megtehetem”, meg a Bush féle “saját házat mindenkinek” szlogenekkel lehet a legjobban jellemezni). “

Ezt az okorseget honnan szulted? A magyar sajtobol? Persze, honnan mashonnan, ugyhogy ezt a baromsagot elnezem neked es elmagyarazom, hogy mi az igazi amerikai alom Amerikaban, nem pedig minek probalja a szocialista europai sajto karaterizalni Europaban.

Az “amerikai alom”-nak semmi koze, ahhoz, amit itt leirtal. Abszolut semmi koze az autokhoz, se kicsikhez, se nagyokhaoz, se semmifele hazakhoz. Amit leirtal, az nem az amerikai alom, hanem a kommunista alom! “Sajat hazat mindenkinek”??? Te ebben nem latod a marxizmust? Mindenkinek? Azoknak is, akik nem dolgoznak? Fogod agyilag? Ez marxizmus, epp az ellenkezoje az amerikai alomnak.

Az “amerikai alom” arra utal, hogy mindenki, AKI BECSULETESEN ES SZORGALMASAN DOLGOZIK, az megteremtheti MAGANAK, amit akar, MERT AZ ALLAM NEM VESZI EL TOLE A MUNKAJA JUTALMAT ES OSSZA SZET A TOBBIEK KOZOTT, akik basznak dolgozni. Az amerikai alom azt jelenti, hogy az egyen Amerikaban a legszabadabb a vilag osszes orszagai kozott. Itt vallalkozhat a legszabadabban es itt tarthatja meg a legtobbet abbol, amit megtermelt. SZABADON LEHET SIKERES ES SZABADON MEHET CSODBE! Az allam garantalja az egyenlo jogokat, de nem garantalja az egyenlo eredmenyeket!

Ez gyokeres ellentetben all az europai “joleti tarsadalom” filozofiaval, ami garantalni probalja az egyenlo eredmenyeket, vagyis ugy osztja el a megtermelt javakat, hogy mindenkinek egyenloen jusson. Ezert nalatok senki nem lehet olyan sikeres es gazdag, mint Amerikaban lenne, mert ott az allam lerangatja rola a gatyajat is, itt pedig azt csinal a penzevel, amit akar. Ez az amerikai alom.

Persze, ezt nektek a liberalis/komcsi sajto nem igy fogja eloadni, hanem ugy, hogy a kover amerikai mereszti a nagy segget a Cadillac-jeben – ez az amerikai alom – szerintuk.

“Sajat hazat mindenkinek”, ilyet Bush nem mondott, mert nem egy kommunista! Teny, hogy nem volt a szabadpiac legnagyobb hive es teny, hogy OSTOBA MODRA szorgalmazta, hogy a feketek egyre nagyobb szamban tudjanak sajat hazat venni, de ilyet soha nem mondott, hogy “Sajat hazat mindenkinek”. Ha te ilyen idezetet olvastal tole, akkor azt szeretnem latni! Sok okorseget mondott, de ez nem volt koztuk.

Egyebkent a Demokrata Part (amerikai kommunista part) volt, akik a Kongresszusban TORVENYEKKEL ES POLITIKAI NYOMASSAL KENYSZERITETTEK A PRIVAT BANKOKAT, hogy fedezet nelkul adjanak segelyen elo, munka es szakma nelkuli, irni-olvasni sem tudo, lumpen feketeknek lakasvasarlasi hiteleket, amik a lakas/haz 105-110%-at!!! tettek ki.

A Bush kormany meg akarta ezt az elmezavart allitani, de a Kongresszus, ami 2006 ota a kommunistak kezeben van, nem engedte a kormany torvenyjavaslatat szavazasra, amiben korlatoztak volna az esznelkuli kolcsonoket. Bush 17szer probalta megallitani az oruletet 2008-ban egyedul, de a kommunistak nem engedtek.

Olvassd el, hogy a Bush kormany 2001 ota hanyszor es hogyan probalta megreformalni a lakashiteleket:

http://gatewaypundit.blogspot.com/2008/09/bush-called-for-reform-of-fannie-mae.html