én azt tudom, hogy lassan hol nem…

Kezdőlap utazas.com Fórum Kivándorlás, kinti magyarok Hol erdemes manapsag elni? én azt tudom, hogy lassan hol nem…

#187729 Hozzászólás

én azt tudom, hogy lassan hol nem…

Bemásolt cikk:

“Nem mûködik az európai jóléti modell, még a németek is nagy tömegben hagyják el kontinenst – írta a The Washington Times szerdán.

Tavaly 155 ezer német hagyta el hazáját, és 2004 óta a kivándorlók száma meghaladja a bevándorlókét. A betelepülõk fõleg szegények, képzetlenek, míg a kivándorlók jól képzettek. A helyzet hasonló több nyugat-európai államban. Hollandiában 2003 óta többen vándorolnak ki, mint be, tavaly 130 ezren hagyták el az országot. A kitelepülõk száma gyors ütemben növekszik Belgiumban, Svédországban és Nagy-Britanniában is.

Az amerikai napilap úgy fogalmaz, hogy a lábukkal szavazó európaiak menekülnek az európai jóléti modell elõl. A Times szerint az európai jóléti állam egy olyan újraelosztási rendszer, amelyben a képzett, magas végzettségû európaiaktól elveszik a pénzt, és a harmadik világból érkezõ képzetlen bevándorlóknak adják.

A The Washington Times szerint az európai jóléti rendszer “rendellenes népességcserét” okoz. Ha az európaiak meg kívánják menteni kultúrájukat, meg kell szüntetniük a jelenlegi jóléti államot – írta a jobboldali lap.

A Times idézi Gunnar Heinsohnt, a Brémai Egyetem szociológus professzorát, aki szerint az igazán képzett fiatal európai munkaerõnek nincs maradása Európában, azok maradnak, akiket a jóléti rendszer eltart. A képzett munkaerõ mind nagyobb hányada választja a kiutazást a legnagyobb fehér lakosságú, Európán kívüli országokba, Amerikába, Kanadába, Ausztráliába vagy Új-Zélandra.

Egy az Egyesült Államokban letelepedett német házaspár elmondta, hogy a tengerentúlon nem kell félniük a munkanélküliségtõl és az életszínvonal csökkenésétõl. Többen a magas adókra panaszkodnak. A németek közül némelyek pedig azért választják a kiutazást, mert már nem érzik magukat otthon abban az országban, amelynek szerintük drámai módon változik a kulturális arculata.

Franciaországban minden öt újszülöttbõl kettõ arab vagy afrikai bevándorlók gyereke, Németországban a születõ gyerekek 35 százaléka nem német származású. Míg Tunéziában egy nõ átlagosan 1,7 gyereket szül, addig Franciaországban hatot, mert a kormány támogatást nyújt; a segélyek a bevándorlók számára vonzók, a francia, német vagy dán nõknek azonban túl kevés.”

forrás: privatbankar.hu