én VALÓBAN sofõrként dolgozom angliában

Kezdőlap utazas.com Fórum Külföldi kétkezi munka Kamionsofõr én VALÓBAN sofõrként dolgozom angliában

#339495 Hozzászólás

én VALÓBAN sofõrként dolgozom angliában

Mivel én ügynökséggel jöttem ki, elmondom a tapasztalataimat, gondolom van akit érdekel:
2005.februárban jelentkeztem az állásra és ha jól emlékszem már másnap behívtak interjúra. Nagyon tartottam már az “ügynökség” szótól is mert már 3x lehúztak különféle csalók. Ebben az irodában viszont legalább 150 ember nyüzsgött, rengeteg tárgyalóhelyiség és munkalehetõség volt. Ez a beszélgetés talán ha 15 percig tartott. Arra voltak kiváncsiak, hogy megvan-e az a vezetési gyakorlatom amit követelnek, megfelelelõ jogositványom, utlevelem és ezekrõl angolul kellett beszélgetni. Kb 3 héttel ezután hívtak, hogy jöjjek be a következõ interjúra, hozzak magammal egy angol nyelvû önéletrajzot is. Itt két angol úrral kellett beszélgetni. Elsõsorban õket is az érdekelte,hogy mennyit vezettem eddig, milyen tipusokon, de kérdeztek családról is és az angliával kapcsolatos terveimrõl is, valamint én is kérdezhettem. Ki kellett tölteni két tesztlapot is (angol), az egyiken a tachográf kezelésérõl voltak kérdések, a másikon különféle nagyon alap angliával kapcsolatos kérdések( mi a fõváros, pénznem, stb,szóval nagyon alap dolgok).
A végén közölték, hogy hamarosan értesitik azokat, akik megfeleltek. Ha jól emlékszem 3 hét telt el, amikor jött a telefon, hogy megfeleltem és menjek be az irodába.
A következõ hét pénteken ki kellett utaznom angliába a cég telephelyére egy próbanapra. Megmondták, hogy melyik nap, melyik géppel utazzak, megkatam az igazolást a foglalásról, és alá kellett irnom egy szerzõdést,hogy amennyiben nem utazom el,akkor megtéritem a repülõjegy árát.
Este indultunk 8 óra után az EasyJet-tel (hatan utaztunk). Lutonban jött egy kis szívroham, ugyanis nem várt minket senki. Kaptunk telefonszámot,amit egybõl fel is hívtunk. Az illetõ közölte, hogy sétáljunk ki a parkolóhoz a taxiállomás mellé, nemsokára jön csak a nagy forgalom miatt késéik picit. Na, ez a pici végül majdnem egy óra volt, de jött a srác eyg fehér MB Vito-val. Bepakoltuk a pakkot és indultunk. Talán 1 órát kocsikáztunk(Londonba nem mentünk be), végül egy nagyon régi,de csodaszép épület elõtt álltunk meg. Kétágyas szobákat kaptunk, a szobák minden kényes igényt kielégitettek, fürdõszoba nagy káddal, TV, szép berendezés, puha szõnyeg,stb. Én ekkor már annyira éhes voltam, hogy bármit megettem volna,de a többiek is megjelentek 10 perc múlva az étteremben. Megkérdeztünk egy arra járó személyzetnek tûnõ alakot, hogy tudjuk, hogy késõ van, de akad-e egy-két szelet száraz kenyér vagy valami maradék. Intett, hogy üljünk le, majd kb 15 perc múlva hozott négy adag igencsak kellemes látványt nyújtó tészta-hús kombinációt. Olyan rossz volt, hogy ha nem vagyok ilyen éhes biztosan hozzá sem nyúlok….
Reggel 7-kor volt megbeszélve a találkozó a szálloda elõtt. Ekkor világosban láttuk, hogy ez egy 200 éves vízimalom tulajdonképpen egy parkban. A reggeli szokásos angol villásreggeli volt, semmi extra.
Kb fél órát autókáztunk újra a vitó-val és egy BP benzinkút-hoz mentünk. A kút restijében ott várt az egyik pasas a pesti interjúról,egy idõsebb nõ és egy fiatal srác,a ki mint kiderült a munkáltató HR manager-e és még egy srác aki magyar volt. Elmondták,hogy innen el kell menni a kamionnal kb 5 kilométert, ott egy kis raktárnál rá kell tolatni a rakodórámpára és vissza ide.
Gyorsan megbeszéltük a sorrendet és indulás. A kamionban a HR manager ült mellettünk és a magyar srác. Egy Renault Premium 320dci volt a járgány. Útköztben volt legalább 6-8 körforgalom, lámpás keresztezõdés, átmentünk egy rövid kisvároson és egy épülõ repülõtér mellett, majd beálltunk egy ismeretlen funkciójú gyártelepre, ahol egy nagyon szûk rámpára kellett rátolni.
Ezutan ugyanazon az útvonalon vissza. Útközben mindenrõl beszélgettünk, fociról, utazásról, a srác még azt is tudta, hogy trianon elõtt milyen területek tartoztak Magyarországhoz. Az egész kb 25-30 perc volt fejenként.
Amikor mindenki kész volt, elmondták, hogy 2 éjszakás és 2 nappalos emberke kell, mire kell számitani, mit adnak és mit követelnek,s közölték, hogy kb 1 hét múlva mindenki ki lesz értesiítve. Vissza a VITO-val Luton-ra és délután 4 óra körül indultunk vissza szintén az easy-vel.
Egy hét múlva telefonáltam az ügynökségre, hogy van-e valami fejlemény de nem tudtak semmit mondani. Még két hetet vártam és ekkor lemondtam az egészrõl, elkezdtem magamnak munkát keresni. Egy délután 40 (NEGYVEN) helyre adtam ba a pályázatomat a neten, de max 10 helyrõl jött vissza válasz, miszerint(Sorry, you are outside from uk and you have EU licence- Full UK licence and references required).
Egy hónap múlva hívtak, hogy sikerült a tesztnap és felvesznek,s elnézést kértek a hosszú várakozásért.
Le kellett adni a teljes szakmai önéletrajzomat és minden egyes cégnél utánanéztek, hogy valóban ott dolgoztam-e és irásos személyi jellemzést kértek rólam. Erkölcsit kellett igényelnem és újabb szerzõdés, miszerint ha nem utazok el, fizetem a repjegyet és 1 havi szállás költségét.
Aláirhattam a munkaszerzõdésem ami angolul volt és minden bekezdés alatt magyarul is apró dõlt betûkkel leforditva.
1 Hét múlva utaztunk Manchester-be, MALÉV-KLM, amszterdami átszállással. Vártak minket a repülõtéren és elõször a kinti ügynökség irodájába mentünk. Megkaptuk a lakásbérleti szerzõdést és a kulcsokat, ezen kivül kb 10-12 különféle aláirni és olvasnivaló volt. Ezután elmentünk egy Barclays bankba ahol elintézték a bankszámlát(3 nap múlva levélben jött az értesités, hogy a számlát megnyitották és 1 hét múlva jött a bankkártya). Ezután vittek el a lakásba, ami fullra fel volt újitva. MIndenki külön szobát kapott, a nappali közös. Minden új volt, beleértve az elektronikai eszközöket és a konyhagépeket is. Mivel a munkahely nem volt közel, felajánlották, hogy vesznek nekünk biciklit,ami 80 font és heti 10 fonttal vonják a fizetésbõl, vagy vehetünk buszbérletet havi 23 Fontért vagy busz-vonat-villamos bérletet 77 Fontért.
Másnap bementünk a céghez ahol dolgozunk. Ez a cég anglia 2. legnagyobb kamionos cége, kb az otthoni HC telepet képzeljétek el hárommal megszorozva. Kaptunk munkaruhát, fejenként 5 garnitúrát és 2 cipõt. Egész nap telepbemutató volt, mi hol van, átvetették velünk a biztonsági kézikönyvet, bemutatták a feletteseket, éttermet, parkolókat, elsõsegély helyet,stb,stb. A következõ nap már dolgoztunk, egy hónapig angol sofõr kiséretében. Én éjszaka dolgozom késõ délután vagy este megyek a felpakolt kamionért, Skóciába és Irországba megyünk. A legnagyobb fizetésem 2170 Font volt, a legkevesebb 1740, de ekkor 2 hét szabadságon voltam.
A lakásért 75 Fontot kell fizetni havonta.
Ahogy itt olvasgattuk a többiekkel az itteni topikot, úgy derült ki lassan, hogy a próbanapon a kamionban mellettünk ülõ magyarul beszélõ srác az itt DRIVER-ként topikoló srác volt. Ezért is irtam ide, hogy MI MINDANNYIAN MEG VAGYUNK ELÉGEDVE “DRIVER” MUNKÁJÁVAL ÉS AZ ÜGYNÖKSÉGÜKKEL.
Soha semmiért egyetlen fillért sem kértek.
Zsoltinak ahogy itt olvasom az fáj, hogy nem vették fel 0km-es tapasztalattal, mert még fogott a festék a teherautós jogsiján. Valószinûleg elhajtottak mindenhonnan mert sem rutinod sem referenciád nincs és ezt te zokon vetted és most másra akarod verni a balhét.