Engem az sem rázna meg ,csak egy darab földem legyen.

Kezdőlap utazas.com Fórum Váróterem Újabb Fidesz propagandaújság Engem az sem rázna meg ,csak egy darab földem legyen.

#237707 Hozzászólás

Kárpáti
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Engem az sem rázna meg ,csak egy darab földem legyen.

A nagyapámnak volt kapája,tehene,egyéb állata,földje,stb.
88 évig élt.Meg voltak internet,meg egyéb marhaság nélkül.Apu 73 éves ,napi 20-40 kilométert biciklizik,mesteremberként(mert az õ idejében az volt a divat) végigkapálta az életét,meg végigbogarászta a kertekben,mezõn és hálistennek nem lehet agyonütni,olyan kondiban van,tele tervekkel,állandóan csinálna valamit.A feleségem nagymamája 84. éves nemrég gyógyult fel rákból(apu is bõrrákos volt a sok félmeztelen kapálástól) és még mindig ,,fejen állva” veteményez,kapál,stb.Életvidám úgy,hogy a fiát 1990-ben eltemette.Akert,meg a zöld csodát tesz.(a fogyasztása is)Egyikük sem bagózott soha,mindig a kert volt a mindenük.Sõt az öregem már 9 éves korában kiáskálta az akáccsemetéket az árokpartról és lehordta a kert végébe,ahol elültetgette.12 évesen már a nagyapámmal kapált.

Ezt meg a fõcímhez:
Tüntettek a Kossuth téren
2009. február 13. 16:54 a a a Cikk nyomtatása Cikk küldése FigyelõNet, MTI

Mintegy két és fél ezer ember részvételével tüntettek “a Magyar Hírlapot ért miniszterelnöki támadás miatt, a sajtó- és véleményszabadság érdekében” Budapesten, a Kossuth téren.

A felszólalók többsége a miniszterelnök kemény bírálata mellett külön köszönetet is mondott Gyurcsány Ferencnek azért, hogy a lehetõ legjobb ingyenreklámot biztosította a lapnak.

Széles Gábor, a Magyar Hírlap tulajdonosa az összegyûltek elõtt azt hangoztatta: Gyurcsány Ferenc alkalmatlan miniszterelnöknek, nagyobb károkozóként fog a történelembe bevonulni, mint Rákosi Mátyás. Farkas Félix a Lungo Drom képviseletében arról beszélt, hogy Bayer Zsolt írása nem sértõ a cigányság számára.

Bayer Zsolt, a Magyar Hírlap publicistája (Fotó: MTI)

Szerinte Gyurcsány Ferenc a cigányság mögé bújva sértette meg a sajtó- és véleményszabadságot azáltal, hogy bojkottot hirdetett a Magyar Hírlap ellen. A Lungo Drom nevében lemondásra szólította fel a miniszterelnököt és kormányát.

Gyurcsány, a hibbant Néró?

Kapcsolódó írásokGyurcsány a Magyar Hírlap elleni bojkotra szólított felMorvai Krisztina, a Jobbik európai választási listavezetõje “hibbant Nérónak” nevezte Gyurcsány Ferencet. Õ azt köszönte a miniszterelnöknek, hogy lépésével ismét összehozta az embereket.

Stefka István, a Magyar Hírlap fõszerkesztõje arról beszélt, hogy Gyurcsány Ferenc átlépett egy határt: a rákosi-kádári idõket idézve akarják “befogni a lap száját”.

Bayer Zsolt közíró beszédében úgy vélte, hogy Magyarországon a bajok akkor kezdõdtek, amikor kitalálták azt, hogy a tolvajokat nem tolvajoknak, hanem megélhetési bûnözõknek kell hívni. Azt hangoztatta, Magyarországon már 700 éve cigánynak nevezik a cigányt, ennek így is kell maradni, “õk a barátaink”. Ugyanakkor a tanárokra támadókat, a gyilkosokat, a rablókat, a tolvajokat, akik adott esetben cigányok, cigányoknak is kell nevezni.

Néhányan összeverekedtek

Széles Gábor és Bayer Zsolt többekkel együtt egy Ikarus-busszal érkezett a helyszínre, ahol tapssal fogadták õket. Több tüntetõ árpádsávos és nemzeti színû lobogót tartott a kezében. Többen azt skandálták: “Gyurcsány, takarodj!” A megmozdulást Széles Gábor televíziója, az Echo TV egyenesben közvetítette. A kamerák egy pillanatra mutatták azt is, hogy a tömegben néhányan összeverekedtek.

Két és fél ezren álltak ki a lapért (Fotó: MTI)

A rendõrség lezárta a Kossuth tér egy részét az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium elõtt, a 2-es villamos a tüntetés ideje alatt nem járt. A tüntetést követõen az emberek többsége a Kossuth téri metróállomásra özönlött be, ezért rendõri irányításra volt szükség a mozgólépcsõknél.

Helyes volt a bojkott?

Helyes döntés volt a Magyar Hírlap elleni bojkott – mondta Daróczi Dávid kormányszóvivõ, miközben a Kossuth téren mintegy két és fél ezren tüntettek a napilap bojkottja ellen és a sajtószabadság mellett.

A megmozdulás hangneme, az, ahogyan az ott jelenlévõk beszéltek a magyar közállapotokról, azt támasztja alá, hogy helyes volt a Magyar Hírlap ellen ezt a döntést meghozni – fogalmazott.

Mint mondta, azoknak az írásoknak az ismeretében, amelyek ezt a döntést kiváltották, a miniszterelnök úgy gondolja, hogy éppen az lenne a furcsa, ha a szélsõjobb nem demonstrálna a döntés ellen.

Közölte: eddig nem érkezett olyan jelzés, hogy bármelyik állami cég vezetõje kifogásolta volna a miniszterelnök azon kérését, hogy szüntessék meg a lap elõfizetését. Mindenki egyetértett ezzel a döntéssel – közölte Daróczi Dávid.

Az önkormányzatok a tüntetõk pártján

A bojkott kezdeményezésére reagálva a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége (MÖOSZ) pénteken arra hívta fel a figyelmet, hogy az Alkotmány 61. § (1) és (2) bekezdése egyrészt kimondja: “a Magyar Köztársaságban mindenkinek joga van a szabad véleménynyilvánításra”, másrészt azt is hangsúlyozza: “a Magyar Köztársaság elismeri és védi a sajtó szabadságát”.

Mint megjegyezték: ennek kinyilvánításával az a céljuk, hogy felhívják a figyelmet a sajtószabadság elleni “nyílt, durva miniszterelnöki támadásra”.

A MÖOSZ ehhez azt is hozzátette, hogy közleményükkel nem a bojkottot kiváltó publicisztika “igazságtartalmát” vagy “esetleges sértõ” jellegét kívánják vitatni, hanem a sajtó szabadságának védelmében kívánnak szót emelni.

legyen ön is fn tudósító!
Ön is szemtanúja volt az eseménynek? Felvételt is készített? Ossza meg a többi olvasóval, kerüljön az FN címlapjára!

Gyurcsány letiltatná a Hírlapot

A Magyar Hírlap hétfõn közölte Bayer Zsolt hosszú írását a veszprémi kézilabdásokat ért gyilkos támadásról “Betelt a pohár” címmel. Másnap a kormányszóvivõ közleményben tudatta: Gyurcsány Ferenc miniszterelnök arra kéri valamennyi állami intézményt és állami tulajdonú vállalatot, hogy szüntesse meg a lap elõfizetését.

Az illetékes vagyonkezelõ szervezeten keresztül a kormányfõ arra utasítja az érintett állami vállalatokat, hogy szüntessék be a fizetett hirdetések és a reklámok megjelentetését a Magyar Hírlapban.

A miniszterelnök utasította a rendészeti és igazságügyi minisztert, hogy készítse elõ a megfelelõ sajtóetikai vagy jogi eljárást a Betelt a pohár címû írással kapcsolatban.

http://www.magyarhirlap.hu/Belfold_index.php