ENSZ

#289193 Hozzászólás

carapicha

ENSZ

ENSZ statisztikak alapjan Venezuelaban valoban javult az eletszinvonal. Ezek tenyek! Nagyon sok minden tortent. Ennek ellenere fenyes nappal nyugodtan szetlohetik a fejed az utcan egy mobiltelefonert es ezen Chavez barrio programjai sem valtoztattak. A reformok megvalositas azonban (ami a statisztikan kivul van), nem igazan tokeletes. Az emberek nagy resze nem el jobban, mert az olaj penzek most nem kulfoldre mennek, hanem elvesznek a gepezetben. A vegeredmeny majdnem ugyanaz, holott most nem nyiltan megy a penz Miamiba, hanem a szegenyek segitesenek szandekaval nem erkezik meg jo resze. Sajnos a Chavezt korulvevo emberek nem mindig kvalitasuk alapjan kerulnek a helyukre es mivel uj elitrol van szo, meg meg kell szedniuk magukat. Az emberek tobbsege Venezuelaban nem Chavezen van kiakadva, hanem a moge felsorakozo oportunistaktol. Chavez kulfoldon minden bal iranyzatot tamogat politikai alapon es ebbe a szorasba bekerulnek extrem modon visszaelok is. Daniel Ortega, lehet, h az egyik. Rafael Correa (Ecuador) szerintem nem az. Az biztos, hogy az oligarchia kizsakmanyolo politikajat nem lehet 10 ev alatt felszamolni es lehet, h ebben a folyamatban uj oligarchia szuletik. Meglatjuk. Honduras nem Venezuela. Ismerni kell a ket orszag tortenelme kozti jelentos kulonbseget.

Reszlet egy sajtotajekoztatobol:
Also during a special ceremony in Zulia state, Venezuelan Interior Relations and Justice Minister, Tarek el Aissami, handed over title deeds covering some 41,630 hectares of land to three Yukpa indigenous communities in the Sierra de Perija National Park.

Yupka community spokesperson Efrain Romero said, “It’s historic to receive title to the lands we inhabit,” and added, “We reaffirm our fight for this revolution to continue advancing (…) we reaffirm our support for President Hugo Chávez.”