Erdekes cikk,

#278642 Hozzászólás

Joe
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Erdekes cikk,

de a legerdekesebb dolog az, hogy az iroja egy oriasi felreertest meg sem probal kiigazitani. A felreertes az, hogy a Fideszt a “jobboldal” koze sorolja. Nos,a Fidesz lehet, hogy regen egy jobboldali part volt, ma azonban egy egyszeru nemzeti szocialista part. Persze ezeket is sokan a jobboldalhoz soroljak, de az ertelmesebb plitikai torteneszek a fasisztakat, nacikat inkabb a baloldallal azonositjak, ami szerintem sokkal talalobb, mint a jobboldali besorolas, ha mar olyan hulyek vagyunk, hogy leszukitjuk a politikai spektrumot 2 polusra, jobb es baloldalra.

Ha ezt a jobb es balol spektrumot kibovitenek a koztudatban is tobb oldalra, akkor nem volna olyan felreertesekre ekkora lehetoseg, hogy pl. ha valaki ellenzi a kommunizmust, ami ugye baloldal, akkor magatol ertetodoen a fideszhez kell partolnia, mert ugye az a jobboldal. Hasonlokeppen engem sem kommunistazna, vagy libsizne le valaki, csak azert, mert utalom az Orbant.

A helyzet ennel lenyegesen bonyolultabb, amit az egyszeru ember nem mindig lat at. Ezert van az, hogy sokan “zsigerbol” a fideszt tamogatjak, csak azert, mert az nem baloldal, hanem jobb, tehat az o tudatukban, akkor ez automatikusan anti kommunizmust jelent. Sajnos ezek az emberek nem tudjak, hogy a kommunizmus es a fasizmus kozott alig van kulonbseg.

A politikai spektrum jobb es baloldalla valo leegyszerusitesebol adodo problemakat Walter Block nagyon jol elmagyarazza az alabbi linken:
http://www.youtube.com/watch?v=_1EotfbBPjA