és lány

#395720 Hozzászólás

Joephy

és lány

Kérdésem lenne hozzátok, mert látom, hogy ti mindenhez értetek. Kicsit bonyolult, de megpróbálom. Én magyarul tanultam az egyetemen, de amúgy bosnyák vagyok, apám francia, anyám orosz. Jelenleg Trinidadon vagyok tanulmányúton, a norvég egyetem, ahol tanulok, küldött ki ide. Elefántcsontpartra akart küldeni a rektor üdülésre, de az ottani zavargások miatt ez most nem jött össze. Helyette a pakisztáni osztálytársaim kapacitálnak, hogy menjek velük Kambodzsába nyaralni. Viszont a kanadai szobatársam szerint Thaiföld lenne a jobb választás. Nem tudok dönteni, mindkét ajánlat tetszik. Ha viszont úgy döntök, hogy Vietnámba megyek inkább, mert oda a nagybátyámnak van kapcsolata, akkor a kérdés az, hogy Hanoi-ból milyen gyakran vannak hajójáratok Indonéziába. Jakarta lenne a fõcél, és 4-5 ember egyszerre, mind matróznak. Van erre bárkinek is ötlete? Én nem mennék velük, hanem inkább repülõvel utazgatnék a térségben, elsõnek Bali jutott eszembe, de talán elõbb Bangkok, aztán onnan Szingapúr? Milyen olcsók a vonatjegyek ott? Elfogadják az InterPass-t? Nagyapámtól örököltem, és eddig még mindenhol ingyen tudtam vele vonattal utazni, fõleg, hogy leszázalékolt is vagyok, mivel csak egy lábam van és egy szemem. Most Párizsban várok a reptéren a csatlakozásra, és gondoltam megkérdezem az itteni nagyutazókat, hogy mit tudnak segíteni.

Nekem eddig mindig az iskola intézte a repjegyeket, tehát nem tudom, hogy én hol tudok ilyeneket venni? Interneten is lehetséges? Bankszámlám ugyan van, de Nigériában, és nem tudom, azt itt elfogadják-e. A kártyámon nincs VISA logó, de MasterCard sem. Készpénzzel szeretnék jegyet venni Hanoi-ból Bangkokba, az interneten. Lehetséges?

És utána Bangkokból milyen gyakran vannak járatok Kelet Timorba? Édesapám megbízott, hogy hetente legalább kétszer vigyek belga csokoládét az ott élõ portugál unakatesómnak, mert ott állítólag nem lehet kapni. Igaz ez? És drága a jegy? Mert ha igen, meg kell emeltetnem a zsebpénzemet.

Egyelõre ennyi, és elõre is köszönök minden segítséget. Az anyázásokat pedig nyugodtan el lehet hagyni, már megtanultam Pesten, hogy azok automatikusan jönnek, akármit is kérdez az ember. Elnézést kérek a helytelen magyar írásért, még csak tizenhárom éve tanulom a nyelvet.

Üdv,

Zsófi