Esteban-nak

#154626 Hozzászólás

Lorena

Esteban-nak

Szia!
Én 1 éve élek Portugáliában.Lisszabon és környéke autobérléssel szerintem ok. De szerintem Madeira + Azori nem fér bele 8 napba. És a repjegy ár is eléggé megdobná a költségeket. Meg fõleg hogy túlságosan rohanás lenne az egész.
Azori szigeteken 1 hónapot voltam. Nagyon gyönyörû tájak vannak, különleges dolgok vannak pl. Furnas. Ez magyarul talán hõforrás. Gyönyörû, forr a víz a természetben. Vannak helyek ahol lehet fürödni meleg vízben csak úgy a szikla vájatban. Vulkán melegíti a vizet. Meg gyönyörûek a növények mert sokat esik az esõ. Van egy nagy botanikus kert amiben különleges növények vannak. Minden zöld, nyugis hely. Kanyargós utak.Buszok csak ritkán járnak, kocsival érdemes bejárni a szigetet. Én Sao Miguel szigetén voltam. Repülõvel 2 óra Lisszabonból, oda vissza akciós jegy 150 euro volt.Ha drágább, akkor 250 körül. Én februárban voltam, nyáron nem tudom milyen az idõ. Szerintem esernyõ kell oda mindig a biztonság kedvéért.
Lisszabonban nyáron nagyon meleg van. 30 fok körül. Környezõ városokban lehet a tengerben fürödni de hideg a víz mert Atlanti óceán.
Délen Albufeira és környéke turistaközpont, nyáron hemzseg a bulizós, többnyire angol fiatalokkal. Itt melegebb a tenger.
Madeirán nem voltam, azt mondják luxusabb mint Azori. Azori inkább falusias, vadregényes.
Ha még szeretnél valamit kérdezni szívesen válaszolok ha tudok.
Szia