eszak-kenya, del-etiopia

Kezdőlap utazas.com Fórum Afrika Budapesttõl az Egyenlítõig eszak-kenya, del-etiopia

#67035 Hozzászólás

nekro

eszak-kenya, del-etiopia

ha ev elejere esik, akkor csak kicsit para, de ha marcius kozepenel kesobb erkeztek etiopiaba, akkor esos evszak lesz. a deli orszagreszen nincsenek aszfaltutak, csak a legdurvabb terpjarok es a kamionok birjak olyankor. asszuantol karthumig sincs betonut. az etiop-szudan hatartol gondarig szinten nagyon rossz az ut. ha mar ott jartok, gondolom nem akarjatok kihagyni lalibelat, na oda sincs ut:)

ezekre a helyekre egy ketkeres auto nem jut el, max ha valaki napjaban 5x kihuzza. Tudom mirol beszelek, a tavalyi bamakon egy ketkeres kisbusszal indultam, es vegig is mentem. ezen kivul jartam etiopiaban is elotte levo nyaron. az infrastrukturalis kulonbseg nyugat- es kelet-afrika kozott oriasi. addiszbol ki van epitve egy aszfaltut dzsibutiig, egy (foghijasan) gonderig es egy kb 100 km-nyi szakasz deli iranyban. minden egyeb total fold, raadasul amint leesik az eso, elegge rendesen beragad. en szaraz evszakban voltam, de igy is volt, hogy 200 km buszozas masfel napig tartott. tehat negykerekessel induljatok szvsz. vagy konvojban. a negykerekes kisbusz a legjobb megoldas (toyota hiace vagy mitshu l300 vagy l400) minnel kevesebb elektronika, es ha egy lehetoseg van ra, akkor sima szivodizel. benyomsz meg egy aksit, egy invertert, a generator megbuheraltatod, hogy felvaltva toltse a ket akksit, egy kompresszoros huto es a hatso ulesek helyere egy agy alul rekeszekkel. epp tervezgetek egy ilyen turat egy ilyen jargannyal (alaszkatol tuzfoldig, egy ev)

ha viszont naprakesz tippek kellenek, akkor ket kedves baratom honlapjat csekkold le, ok most indulnak ket evre vilagkoruli utra egy land roer difi-vel.

http://www.keepondiscovering.com

mas: szudan sem fogadja el az izraeli pecsetet, de adnak lapra is, teljesen jo arcok az izraeli hatarorok. azt pedig, hogy neked hianyzik 10 napod a kutya nem veszi eszre.

egyebkent milyen engedelyek kellenek? egy carnet kell, oszt jonapit, nem?