Farao, nagy erdeklodessel

#237682 Hozzászólás

Joe
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Farao, nagy erdeklodessel

olvasom a soraidat, de nem mindent ertek:

“a szocik egy dolgot mindenkepp megtartottak fiatal (komunista) korukbol: a hatalmat minden aron megszerezni es megtartanni, nincs az penz amit ki ne fizetnenek erte, pl. a mediaknak is…tulzas nelkul allithato hogy propagandara, media propagandara eddig 100 miliardokat koltottek…”

Ha az MSZP-re utalsz (szocik), nekik epp annyi kozuk van a kommunistakhoz, mint a Fidesznek. Persze az allitasod emiatt teljes mertekben igazolt, mivel a Fideszes Orbannal hatalomehesebb politikus nem hinnem, hogy sok lenne, tehat o is jol megtanulta a hatalomehseget a komcsiktol, nemcsak a szocik. Sot, meg jobban! O egyenesen Putintol lesi el a technikat, hogy hogyan lehet (politikai) eletben maradni valakinek miutan, mar leszerepelt, vagy csak lejart az ideje, mint nagyvezir.

“hat azon meg en lepodom meg, hogy egyeseknek mekkorra ujdonsag a fizetett forumozo…uzenem az erdeklodoknek, hogy forduljanak a miniszterelnoki hivatalhoz…ugyis elvtelen alakokat keresnek a munkahoz, amiert penz jar, persze…egyebkent meg fognak lepodni, hogy mennyi elvbaratot talalnak ott! “

Azt mondod “elvtelen” alakokat keresnek erre a munkara, de azt is mondod, hogy ott mennyi “elvbaratot” fog valaki talalni. Ha az ott dolgozok elvtelenek, akkor nem lehetnek elvbarataik. Gondolom ez vilagos. Az is vilagos kellene legyen, hogy csak az, hogy valaki “elvtelen”, ez meg nem jelenti, hogy az illeto jol tud ervelni egy forumon. Tehat kotve hiszem, hogy az ilyen “elvtelen” emberekre olyan nagy kereslet volna. Inkabb azokra lenne kereslet, akik tudnak ervelni, vagy agymosni, nezopont kerdese:) Persze a “sok lud disznot gyoz” dolog mukodhet, de szerintem sokkal jobban megerne olyan embereket alkalmazni, akik profik az ervelesben.

Mindegy! Beszeljunk a lenyegrol! Melyik part fizeti szerinted a legtobbet es mennyit? En szivesen ervelnek a Jobbiknak is, az SZDSZ-nek is, nekem tok mindegy, csak fizessenek meg. Elvegre kapitalista lennek, vagy mi…

Adrienn

Nos, termeszetes, hogy a torvenyeket mindenkinek be kell tartani, az allami rendoroknek es a magan rendorsegnek is, mint ahogy a magan nyomozoknak is es a magan security embereknek is, sot a magan katonaknak is, akiket zsoldosoknak hivnak mas szoval. Ezek egyebkent dolgoznak az amerikai kormany megbizasabol is a vilag kulonbozo pontjain, tehat ez sem az en kitalaciom.

Vajon mi tartja kordaban pl. az amerikai zsoldosokat? Nos, mint mindenki mast, a torveny tisztelete!

Olyanok mindig lesznek, akik nem tisztelik a torvenyeket, akkor mi van?

Ekkor pont az lesz, mint ami akkor van, amikor pl. a rendorok egy reszet lefizeti a maffia, vagy mas szervezett bunozok, akik tele vannak penzzel. Ezek a lefizetett rendorok ilyenkor magan rendorokke valnak, akik zsoldoskent dolgoznak a gazdaiknak.

Egy oriasi kulonbseg van azonban a bunozok altal fizetett es a torvenytisztelo allampolgarok altal fizetett zsoldos rendor kozott. Az egyiket vedi a torveny, a masikat nem!

Bizonyitott teny, hogy minden tarsadalomban sokkal tobb torvenytisztelo polgar van, mint torvenyszego. (Itt nem az adocsalasrol beszelek, hanem az eroszakos bunozesrol) Tehat, pont ugy, ahogy (szinte) minden orszagban a korrupt rendorok huzzak a rovidebbet a vegen, akiket nem ved a torveny, ugyanugy egy 100% magan rendorseg eseten is ez tortenne. A torvenyszegok huznak a rovidebbet, mert a torvenytisztelok letartoztatnak oket. Ez meg olyan orszagokban is igaz, ahol pl a maffia sokkal tobbet fizet, egy korrupt rendornek, mint a nem korruptaknak fizet az allam.

Ami problemat te felvetettel, az mindennapos problema a jelenlegi rendszerben is, megse valik a rendszer kaossza es nem latod a korrupt rendoroket az utcan lovoldozni a nem korruptakkal. (Mexiko kivetel.)

Egyebkent bortonoket is privatizalnak egyes orszagokban, megsem esnek egymasnak az egymassal versengo magan cegek bortonorei. Miert? Mert nem akarnak a torvenyszegok koze kerulni!

Az IGAZSAGOS torvenyek tisztelete plusz a torvenyszeges konzekvenciaitol valo felelem csodakra kepes!