Fehéroroszországi tapasztalatok

Kezdőlap utazas.com Fórum Kelet-Európa Fehéroroszország Fehéroroszországi tapasztalatok

#457993 Hozzászólás

Szajci

Fehéroroszországi tapasztalatok

Megvolt az út. Fantasztikus út volt. Fehérorosz körutazás mesés volt tényleg.

Kezdem az elejéről. Nem éppen egy sokszor bejáratott útról van szó, most is volt új dolog az előző úthoz képest, legalább is ezt mesélte az idegenvezető. A vTravel utazási irodának (vtravel.hu) két útja is van Fehéroroszországba: Belarusz körutazás és Balti államok fehérorosz kitérővel ez 2015 augusztusában lesz ismét.

A vízum ügyintézését az iroda végezte, de hasznos volt, hogy elolvastam az alábbi oldalt:

http://www.hello-oroszorszag.hu/vizumuegyintezes-beloruszba-feheroroszorszag-utazoknak Úgy gondolom, hogy mivel csoportos úttal csak 10 euró a vízum, így érdemes menni.

A fehérorosz határon tulajdonképpen három ellenőrző pont van. Az elsőnél megkapjuk az alábbi papírt, amit értelemszerűen kell kitölteni két példányban. Ezután a második ellenőrzési pont következik. Az egyiket mindjárt el is veszik és lepecsételik, a másikat hazaúton kell leadni a szálloda pecsétjével együtt.
Ennél az ellenőrzési pontnál nézik meg a csomagtartókat is. Itt egy órát álltunk.

A harmadik ellenőrzési pontnál nem kellett sokat állni, csak átfutották a papírokat.

Ezen az oldalon számos szép kép található az országról: https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Geography_of_Belarus

Miután átengedtek irány a breszti erőd, majd Minszk. Minszkben a betondzsungel, ami elsőre megfogja az embert. Rengeteg panel épült, és hatalmasak. Ezekhez amúgy a belvárosból metróval ki lehet jönni.

A fővárosban két metróvonal van, amelyek találkozási pontja a 216 vagy 116-os megálló. A használatához meg kell venni a 4500 rubeles zsetont. Érdemes használni metrót, mert a megállók nincsenek közel egymáshoz, és aki nem szeret sokat sétálni gyorsan eljuthat a város főbb pontjaira.

A szállodákat illetően meg voltam elégedve, kivéve a minszki szállással, mert ott nem volt ingyenes wifi. 10000 rubel volt 1 óra.

Szállások:
Lengyelország: Hotel Hesperus Miedzyrzec Podlaski és Hotel Campanile Lublin
Fehéroroszország: Hotel 40 Let Pobedy Minsk