Gábor

#405050 Hozzászólás

WL

Gábor

Elõször is örülök, hogy nem kaptad fel a vizet egy kis kritikára kedvenc országodról!
Ami a hivatalos (!) túristaárakat illeti, ezek ellen “Charlie” jó érveket hozott fel, és én is azokkal értek egyet. Amúgy engem nem is ezek zavartak igazán (jó részük megkerülhetõ, egy részüket pedig állítólag nemrég el is törölték), hanem az tiszta átverések a magánszemélyek részérõl. A buszjegyek pl. ugyanannyiba kerülnek mindenkinek ha a pénztárban veszed meg õket, de ha útközben intessz le egy buszt, jobb felvenni a boxkesztyûket…
Gyakran e a helyzet az utcai kajavásárlásnál is, bár ott könnyebb odébbállni.
Erre szerintem nincs mentség.
Lopás velem is csak egyszer történt, de találkoztam sok más túristával, akivel szintén, és így együtt kicsit soknak tûnt már. Összehasonlításul Indonéziában több mint 3 év alatt egyszer sem loptak tõlem semmit.
Ami a többit illeti, a vietnámi kaja a laoszi után így is remek volt, az éjszakai élet pedig engem nem érdekel.
Azért a viet nõk a legszebbek a régióban!
Ami a kiépítettséget illeti, Halong nem strandolóhely (már a klíma miatt sem), az annak kiépített Nha Trang és Vung Tau pedig legfeljebb Thaiföld leghírhedtebb (nem -híresebb!) tömegtúrista-központjaival, pl. Pattayával versenyezhetnek – ugyanúgy virágzik ezekben a városokban a prostitúció is.
Csupán kíváncsiságból megkérdezhetem, mennyi idõt töltöttél DK-Ázsia többi országában összehasonlításul?
Nem cikizésként teszem, úgyhogy válaszolhatsz emailben is: hunwagner@yahoo.com
Még egyszer: Vietnám szerintem gyönyörû ország, és megér egy látogatást mindenképp, de vannak olyan komoly hátrányai, amelyek kiirtása nélkül soha nem veheti fel a versenyt akárcsak a látnivalókban sokkal szegényebb Malajziával sem, nemhogy Thaifölddel.