Gabor

#446182 Hozzászólás

Fary

Gabor

Ez az a hangnem amikor nem anyazol, hanem ervelsz normalisan, ezt szeretem :) Kosz.
Ha kicsit figyelmesebben nezed meg az altalad belinkelt honlapot, lathatod a Sarulesti nevet is rajta. Lehet igazad van abban, hogy a koztudatban Raduta neven ismert, de eleg nagy marhasagnak tartom. Ha te vagy en veszek, berelek egy tavat akkor az Gabor vagy Fary tonak nevezik ?
http://www.radutalake.ro/index.php?Section=2
Az alomanyban eleg komoly kart tett a bevitt betegseg azonbam meg nagyon mesze van a koztudatban elterjedt os-allomany kipusztulasatol. Sajnos viszik most is, csak nem nyilvanosan es betartanak nehany allat egeszsegugyi szabalyt.
Harcsak- volt olyan csoportom ami hasonlo hozzaszolasokon felbuzdulva ugy jott le a deltaba, hogy mindenap fognak legalabb egy 50-est es esetleg egy ket darabb 100-ast a het alatt. Mindezt ugy hogy nagyreszuk akkor harcsazott eloszor. En voltam a tetu amiert nem mutattam meg nekik a tuti helyet …
Halaszok- sose mutatjak ismeretlenek menyi hal van a csonakba, nadal sassal takarjak. Hihetetlen menyisegeket kepesek fogni, ha ugy lessz idod egy alkalomal menj el a halbegyujtobe, foleg egy tengermeletti erdekes … Az igazi “veszelyt” a halakra nem a varsak jelentik hanem a damil(monofil) halok, sorhorgok. Azokat pedig nappal sose latod mivel tiltott eszkozok, sotetbe rakjak – hajnal elott felszedik. Sajnos a haterben minden Berlo tudomasul veszi, a jovedelmukrol van szo…..
Link- Igaz, valoban szukseg van a deltaba menoknek informaciora, a gond csak ezzel volt:” Sokkal jobb mint a Sulina, 5 éve még természetvédelmi terület volt, nem engedélyezett az ipari halászat, keményen védik az állományt a mai napig”. En nem mernem azt mondani, hogy X hely jobb mind a masik. Idoszakosan van, hogy jobb de a Delta teruleten belul hihetetlenul vandorolnak a halak, aradas-apadas, homerseklet, evszaknak megfeleloen van mikor egyik tavon csatornan hulyere fogod magad es 1-2km-el arrab szinte semmit nem lehet fogni !!! A lenyeg a jo info. A Matita -Babina -Merhei -Lungu pedig Crisantol sincs sokkal tavolabb, a problema ami miatt en nem jarok oda a berloi-halori magatartas. Tulajdonkeppen Crisanrol (bocs az on reklamert) a delta barmely pontja 50-60 percen belul elerheto egy 15 Le motoral Kmaxi csonakal 2 szem.-el Periplavatol- Szentgyorgyfaluig.
A fishtours-os linket pedig nem en raktam fel.
Kivancsi lennek volt hazigazdatok (Vali) merre vitt titeket pecazni?
Udvozlettel :)