Galapagos

#285043 Hozzászólás

Babar

Galapagos

Szeva Sakran, én vagyok az az Ecuadorban élt lány , aki anno segített nektek eg-két hasznos infoval.

Bár utálok írni, de muszáj hozzászólnom.Azt hiszem mivel az utóbbi idõben voltam még + 6-7 szer ott, elég jól ismerem a körülményeket.

Kezdjük Galapagossal:
Galapagos, igenis nagyon, nagyon drága! És át kell gondolni, hogy beleteszitek-e az utatokba, mert rendesen megdrágítja az utat.
De ha az ember már elmegy Ecuadorba NEM SZABAD KIHAGYNI! A világ egyik legérdekesebb helye, hiszen olyan állatokkal találkozol ott, amik többsége máshol már rég kihalt a Földön.

1/ Csak Quito-ból tudsz eljutni repülõvel( Quito-GPS- Quito): 393 USD

2/Nemzeti Park belépõ( addig ki sem szállhatsz a szigetre, amíg ki nem fizetitek ): 100 USD

Szóval 500 usd-nél tartunk és még semmit sem láttunk. És most kéne befizetni egy kb. 5 napos hajóútra, amit 400 usd alatt nem úsztok meg economic class hajón.

Itt most persze meg lehetne csinálni, hogy Puerto Ayoraba maradtok ( ez a 3 lakott település között az egyik), ahogy az elõttem szóló SIMONG említette és ott béreltek 10 USD-ért hotel szobát,majd lementek a partra és láttok 20 fókát+ 5 fregatt madarat, csak semmi értelme!!!
Ez pont olyan, mintha elmennétek Peruba és a Machu Pichu bejárata elõtt visszafordulnátok, hogy köszi nem megyek be, mert láttam már képekrõl és el tudom képzelni milyen lehet.
SEMMI ÉRTELME!

TEHÁT TOKKAL – VONÓVAL EGY 5 NAPOS GALAPAGOSI KIRUCCANÁS: MIN.900 USD

MIért kell hajóval menni? Azért , mert GPS az húszon x lakatlan szigetekbõl áll és ezeket a szigeteket csak szakképzett helyi idegenvezetõvel tudod meglátogatni ( minden hajón van ilyen), egyedül NEM tudtok a lakatlan szigeteken kóborolni! ( Ebbõl kívétel Santa Cruz, mert ott emberek is élnek ). Ráadásul a szigetek többsége min.6 órányi távolságra fekszik egymástól, tehát a hajók éjszaka közlekednek, hogy idõt spórljanak meg és reggelre az utasok már újabb szigeten kirándulhassanak. MInden hajón teljes ellátás van. Délelõtt , délután 1-1 kirándulás a szigeteken szakképzett idvezzel és közben meg fürdõzés, napozás , snorkelingezés a fókákkal, tengeri teknõsökkel. Szuper!