Gizike és gõzeke

#290104 Hozzászólás

A püspök inasa

Gizike és gõzeke

Örülök, hogy vannak atipikus magyarok, akik azzal tûnnek ki, hogy megkérdõjelezhetetlenül megmondják a tutit… Minden tiszteletem emellett GGG-é, hiszen õ ott él, én meg tényleg csak 23 napra odaturistáskodtam, de azért – éppen ezért – konkrét tapasztalatokat írok és nem elképzeléseket.

Lássuk csak:
A Cementario Andinista hogy lenne már 40 km-re Puente del Inca-tól? Puhány városi gyerek vagyok, Puente-ben megszállva egy órás gyalogtúrával néztük meg a temetõt, gondolod képes lettem volna 80-km-t ennyi idõ alatt letrappolni. De hogy konkrét is legyek:

A half mile east of Puente del Inca laid a nondescript cemetery, Cementario Andinos. At least it’s nondescript until you get up close and begin browsing the incredibly worded tombstones right after noticing that the huge white cross on top of the small hill, which the cemetery surrounds, has a pair of hiking shoes hanging off it. The tombs contain the remains of climbers from all over the world; there is the Korean who “loved the mountain more than this world,” a senator with a plain tombstone, and a general with a crypt covered with large brass eagles. Hundreds have failed to make it back down Aconcagua alive, proved by rows of pictures and climbing paraphernalia.
(http://www.mytripjournal.com/journals/RichWorld2/Killer-Anconcagua-Chile.html)
Jártál Te már egyáltalán arrafelé?

Az, hogy maga az Aconcagua csúcs 30 km Puente del Inca-tól – az igaz. Mindazonáltal a turistairodák nagy része mind olyan trekkingeket hirdet, melyek Puente del Inca-tól gyalog teszik meg az utat az alaptáborig, az Aconcagua-túrák csomó hányada beépíti a Puente del Incát a programba. Itt egy példa:
http://www.trekkingtravel.com.ar/espanol/trekk_2dias_alta_montana.html

Szintén igaz, hogy többségében Mendozában lehet befizetni Aconcagua túrára, de nem kizárólag! Az említett hostería-ban is ki van plakátolva, hogy ott is be lehet jelentkezni erre a túrára!
A hostel árával kapcsolatban nem tudom mi az oka a felzúdulásodnak. Én egyértelmûen leírtam, hogy a 74 peso 2006. márciusi ár, tehát azóta drágulhatott, így lehet 100 peso is, tehát én teljesen respektálom az általad említett árat, ne legyen már ezen is vita.
Az a kijelentés, hogy szálláson ne intézzen az ember buszt, az lehet igaz is, meg nem is. Mi ugyanis szálláson keresztül intéztük a buszt, de ott csak letelefonálták nekünk az egészet, fizetni csak a buszon kellett, és ugyanazt az árat, ami a buszon ki is volt írva.
A Laguna los Horcones-rõl írtakkal teljes egészében egyetértek, az így igaz, ahogy írtad.

Szóval én csak annyit javaslok, hogy becsüljük már meg egymás információit és tudását, és ne vindikáljuk kizárólag magunknak a megmondóember szerepét.
De mindezeken túl általában nagyon hasznosak az infóid, és nyilván naprakészek, úgyhogy a dolog teljesen rendben van.