Goa

#404536 Hozzászólás

gabry

Goa

Palolemet illetõen tudok segíteni, az elmúlt fél évet itt töltöttem.
Kérdés, hogy mikor akarsz jönni. Ha netán április és október között, akkor egészen jó szállást fogsz találni 200-ért. De akkor nem sokat lehet csinálni errefelé. A szezonban már nem olyan egyszerû a helyzet, de ha lekötsz egy helyet 3-4 hónapra, lehet találni valamit e körül. Egy ismerõs komplett kertes házat bérel, két hálószobával, jó helyen havi 10.000-ért, igaz, õ lefoglalta 2 évre.
Vannak kisebb-nagyobb lakások, amikhez egy vagy több szobán kívül fürdõ és konyha tartozik. Ezekben van hûtõ, gáztûzhely és néhány más, alapvetõ kellék. Hosszabb idõre én egy ilyet javasolnék. De lehet a parton kunyhót is bérelni tartósan, bár ezek közül a fürdõszobást nem fogod megkapni 200-ért, mert azt december-januárban 1500-2000-ért kínálják. Ezeket le is bontják májusra.
Ha viszont hajlandó vagy 6 km-rel odébb lakni, Agondán, akkor ugyanennyiért sokkal többõl válogathatsz. A saját beache is jó és Palolem motoron 10 perc.
Szerintem a legjobb, ha idejössz, 1-2 hétig ellaksz valahol és körülnézel, ennyi idõ alatt fogsz találni valamit, amit a saját szemeddel is látsz. Esetleg tudok segíteni, ha gondolod, küldj egy emailt a susegad@freemail.hu-ra.
Goa kaja ügyben sem a legolcsóbb. A tengerparti vendéglõkben egy fõétel 60-120 rúpia, de lehet több is esetleg. Legalább a pia nem drága, a 0,65-ös Kingfisher étteremben 50 körül, a boltban 32. Alkeszeknek jó hír: most fogadták el az új költségvetést és lemegy az adója, úgyhogy még olcsóbb lesz. De ha van valami konyhaféleséged, akkor a részbeni önellátással sokat spórolhatsz. Szupermarket, piac 3 km-re van, Chaudiban, kisboltokkal tele Palolem.
Mit érdemes megnézni? Goán belül is van sok érdekesség, vízesésektõl spice plantationig, nemzeti parkoktól templomokig, aztán el lehet kirándulni Gokarnaba vagy Hampiba, de repülõvel Bombay is csak 1 óra. 3-4 hónap alatt kényelmesen lesz idõd megnézni mindent.