Gondolkodásmódbeli különbségek

Kezdőlap utazas.com Fórum Váróterem Nagymexikó ? Gondolkodásmódbeli különbségek

#243368 Hozzászólás

igazi hülyeségszûrõ
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Gondolkodásmódbeli különbségek

Csak egy példa, aztán tényleg megyek aludni.
Tegyük fel, hogy az én édesapámnak agyérelmeszesedése van, és orvosilag bizonyított, hogy félrebeszél, látomásai vannak, stb.
Tegyük fel, hogy van egy háza, ami a saját tulajdona, és halála után ugye az én örökségem lesz.
Ha az én édesapám az agyérelmeszesedésébõl kifolyólag arra kér, hogy az õ házát segítsem eladni, és a befolyt pénzbõl vegyek mondjuk lottószelvényeket, akkor ezt nem teszem meg. És elsõsorban nem azért, mert nekem kevesebb lesz így az örökségem a halála után, hanem azért, mert tudom, hogy ilyen hülyeségre régebben – az agyérelmeszesedés kialakulása elõtt – soha nem herdálta volna el a pénzét. Azt hogy emberileg hogyan oldom meg a saját apámmal ezt – mármint azt, hogy nem teszem meg az õ kívánságát – ezt a körülmények döntik el, de a lényeg, hogy NEM TESZEM MEG.
Ha ugyanez a történet egy kínai, vagy egy átlag arab (direkt nem muszlimot írtam, mert a szíriai keresztényekre is igaz többek között) emberrel történik meg, akkor az gondolkodás nélkül megteszi, ugyanis az apja kérte, és az apja vagyonáról van szó, az apát pedig TISZTELNI KELL, függetlenül attól, hogy éppen milyen egészségi állapotban van.
Kérdésem: Ki tiszteli jobban az apját?
Errõl van egy jó vicc is:
Az öreg Kohn a halálos ágyán arra kéri a feleségét nagy nyilvánosság elõtt, hogy az összes vagyontárgyat, ami a nevén van (mármint a Kohn-nak a nevén) adja el, és a befolyt összeget temesse mellé a koporsóba.
El is érkezik a temetés napja, a temetésen Kohnné barátnõje súgva megkérdezi: – Ugye nem voltál olyan hülye, hogy mindent eladtál, és a befolyt összeget betetted a koporsóba?
Mire Kohnné odasúgja: – Én a férjem akaratát mindig megtartottam, most is. Eladtam minden vagyonát, nyitottam a saját nevemre – mivel õ már meghalt – egy új bankszámlát, betettem a pénzt, majd kiállítottam a nevére az egész összegrõl egy csekket. Ezt betettem a koporsóba, ha kiváltja kiváltja, ha meg nem, akkor nem.