Gradacio?

#237694 Hozzászólás

Joe
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Gradacio?

Ezt a magyar kifejezest, hogy “gradáció” nem ismerem, de gondolom, hagy az angol/latin (fingom nics) gradatio kifejezes magyar valtozata, aminek az az ertelme, hogy “fokozatossag”.

Ha arrol beszelsz, hogy bizonyos elolenyek annyira elszaporodhatnak egy zart kornyezetben, hogy emiatt kipusztulnak, azt eppen lehet jellemezni ezzel a szoval, de fogalmam sincs, hogy ezzel mit akarsz bizonyitani? Azt, hogy az elefantok nem teszik tonkre a fakat?

En nem hulyeztelek le, lehet te magad megtetted helyettem, amire epp semmi szukseg nem volt, en csak felhivtam a figyelmed arra, hogy az allatok is “pusztitjak” a kornyezetuket. Persze a “pusztitas”, “karositas” szavakat az allatokra soha nem alkalmazna egy Zold, csak az emberre, de az emberre akkor is, ha epp fingik egyet a szerencsetlen, hiszen azzal is hozzajarult a “Globalis Felmelegedeshez”, beeee-eeee-eeeezony! (Ez volt a birka begetes)

Amikor a medvek teliszarjak az erdot, az persze nem szamit kornyezetszennyezesnek. Amikor a gomba kioli a fakat es kipusztul az egesz erdo a medve szarral, az se problema, de ha te kivagsz egy fat, mert kell a tuzelo, akkor teged akasztanak. Ez van!

Kulonben azon is erdemes elgondokozni, hogy ha tenyleg olyan kellemetlen, sot rakot kelto dolog az iparosodassal jaro “kornyeeeee-zeeeeet-szeeeeenny-eeeeezes”, akkor vajon miert el az emberiseg 99%-a a varosokban es nem a tiszta levegon a pusztakban, vagy a hegyekben? Senki nem kenyszerit senkit a budosben elni, az emberek maguktol VALASZTJAK ezt. Tudod miert? Mert ok rajottek arra, hogy a merleg nyelve merre billen, mig a Zoldek azt se tudjak, hogy van merleg!