Gyogyszerbol csak a legszuksegesebbet

Kezdőlap utazas.com Fórum Egészség és utazás Oltások(?) Thaifölre Gyogyszerbol csak a legszuksegesebbet

#305737 Hozzászólás

Lajos

Gyogyszerbol csak a legszuksegesebbet

Figyelmedbe ajanlom még az El-Al-t és az Air Indiat. Az El-Al izraeli, én velük utaztam harom evvel ezelott. Azonban fol kell keszulni a beszallast megelozo kerdezoskodesre, esetleg motozasra, kulonosen, ha sziriai vagy egyeb iszlam orszagbeli pecset van az ember utleveleben.

Tovabba esetleg Kuala Lumpur (Malajzia) is lehet a megérkezés helye es onnan vonattal vissza Thaifoldre. A lengyeleknek van kozvetlen jaratuk.

Az oltasokkal kapcsolatban: én inkabb gyogyszer ellenes vagyok es az egyeb jellegu megelozesnek vagyok a hive. Termeszetesen a kotelezo oltasokat fol kell venni. Thaifoldon meg nem szedtem malaria gyogyszert (Indiaban mar igen), es hepatitis elleni oltast sem kertem (korabban mar volt majgyulladasom, de azt meg is erdemeltem).

A megelozes kereteben az etkezesre, a serulesekre es a szunyogokra koncentralok.

Vizet csak sajat forralasut iszom, vagy uditot. A helyi palackozott vizekben sem bizom feltétlenul. Nyers gyumolcsot kizarolag olyat eszem, amelyet neomagnolos vizben legalabb ket orat aztattam. Kivetel a banan es a mandarin, amelyeket meg lehet hamozni ugy, hogy az ember nem er hozza az elfogyasztando reszekhez. Kezdetben sajat konzervjeimet eszem es csak fokozatosan terek at a helyi fott etelekre.

Minden serulest azonnal ferotlenitek Betadine oldattal és leragasztom.

A szunyogok este fele aktivizalodnak. Ilyenkor szunyogriaszto spray-t vagy kenocsot kenek magamra. De viszek magammal elektromos parologtatot is szunyogok ellen, tovabba egheto spiralt arra az esetre, ha valahol nincs villany. A halo is egy hatekony vedekezesi eszkoz, de bonyolult a kezelese.

Fontos tovabba, hogy az ember jó kondicioban legyen, eleget aludjon, ne hajtsa magat tul es ilyen esetben az immunrendszer sokkal hatekonyabban birkozik meg az esetleges fertozesekkel. Egyedul multivitamin tablettat szoktam szedni. Gyomorronas eseten is kerulendoek a gyogyszerek, a bojt a leghatekonyabb gyogyszer jo sok folyadek mellett.