Hááát…

#282734 Hozzászólás

Endre5
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Hááát…

Én ma jöttem haza idei második perui utamról. Korábban Arequipa környékén az Ampatot másztam cimborámmal. Arra készülj fel, hogy minden hegymászó technikát nélkülöz a mászás, ezért sokkal nehezebb ezekre a hegyekre feljutni sokszor, mint pl. az Aconcaguára. Mi az Ampatot 2 nap alatt másztuk… 6310 méterre. Elmebaj, nekem személy szerint nem is sikerült feljutnom. Kocsival feldobnak 5000 környékére, már ott hulla leszel. A Misti könnyebb az infóim szerint, van aki 1 nap alatt mássza. Nulla aklimmatizációs idõ… Továbbá fel kell készülni a szélsõséges idõre. Yupanqui mázlista volt a -10 fokkal, mi az Ampaton 5700 méteren éjszaka -35 fokot kaptunk ki. Úgyhogy hajrá, de csak az erõs szervezetûek bírják, azok is ritkán.

Inka Trailrõl pedig már szinte biztos, hogy most lecsúsztál. Én augusztusban akartam foglalni októberre, és mondták, hogy már júniusban is késõ lett volna. Amúgy sem ajánlom, mert 1) libasorban megy az ember, 2) decemberben már marha esõs. Salkantay izgalmasabb, de minket már most lemosott a jég 4000 méterrõl, ráadásul a hágó is majdnem járhatatlan, pedig csak október van.

Colca-kanyonhoz nem kell vezetõ, Cabanacondéból van ösvény a mélyére. A probléma a szállás, mert sokan mennek, és könnyen szállás nélkül maradhatsz. Erre viszont jó a vezetõ, mert õ lerádiózza a dolgokat, lévén se mobil, se net, se áram. Amúgy 50 dolcsi környékén kajával, mindennel megúszhatod a túrát…