Hadd kezdem az elejen!

Kezdőlap utazas.com Fórum Kelet-Európa Eszak-Ciprus Hadd kezdem az elejen!

#115793 Hozzászólás

kisstom

Hadd kezdem az elejen!

Na! Nem is gondoltam, hogy ilyen nepszerusegre tesz szert a tema!

Laci bacsi: Kaptam egy kutatoi osztondijat a famagustai(torokul Gazimağosa/Gazimağusa) illetosegu Doğu Akdeniz Üniversitesi-n. Ugyhogy ugy tunik, egy evet fogok itt lehuzni. Isztambulon keresztul jottem, leven, hogy ide es innen csak Torokorszag fele lehet utazni. Erre az egy evre a tartozkodasi engedelyt most csinaltatom es mar eddig is 70 dollart gomboltak le rolam.

A hely egyebkent penzmosohely hireben all, valoszinuleg ezert is lakik itt viszonylag sok brit (t. i. lehet, hogy van mosnivalo penzuk). Egyebkent a British Society in Northern Cyprus naponta hirdeti a programjait a helyi angol nyelvu es meglehetosen ugyetlen radiocsatornan. Angol nyelvu radioadot is inkabb a gorog oldalrol sugarzottat erdemes hallgatni. Bar ott meg egyfolytaban megbekelest szorgalmazo beszelgetesek mennek (torok es gorog musorvezeto egyutt, par oraban, meg hasonlok), utana meg bemondjak a hirekben, hogy milyen genyok a torokok.

A torok lirat hasznaljak, ami most mar a dollarhoz kepest 1640000-en all.

Turizmus? El kell felejteni. A tengerpart szuper, a viz olyan tiszta, hogy barmilyen melysegnel lelatsz a tenger fenekere es szombaton szo szerint senki nincs a tengerparton. Furcsa a hely, mert nincsenek igazan szegenyek, gazdagok annal inkabb. Viszont a helynek se ipara (ezzel csalogatjak a kulfoldieket, mondvan, hogy ezert olyan tiszta a viz es a levego), se kereskedekme Torokorszagon kivul senkivel. Tehat akkor mibol is epul a sok luxusvilla?

Meg valami: Azt hittem, mielott kijottem, hogy a mi ENSZ bekefenntartoink tenyleg katonas rendben, tiszta barakkokban laknak itt. Hat, nem eleg elenk a fantaziatok, hogy elkepzeljetek, milyen retekben, kutyaolra hasonlito viskokban laknak a magyar (es szlovak) bekefenntartok!

Tamas