Hadzsi

#442660 Hozzászólás

Joe
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Hadzsi

neha komolyan nevetnem kell a naivitasodon.

Ha minden ugy volna, ahogy te beallitod, akkor a Siita nem olne a Szunnit es forditva. Minden imam ugy magyarazza a Korant es a hadithot, ahogy neki tetszik. Mivel egy sort, a Koranbol, vagy a hadithbol tobbfelekeppen is lehet magyarazni, ezert van az, hogy az egyik mufti igy ertelmezi, a masik meg mashogy. Ha nem hiszed el, hogy az a fatwa ki lett adva, ami kotelezi a nok csonkitasat, akkor ne hidd el, biztos az ujjambol szoptam:) Egyebkent itt olvashatsz rola:
http://en.wikipedia.org/wiki/Female_genital_cutting#Sects_that_advocate_FGC

Mivel tanulmanyoztam a kerdest tuzetesebben, mint te, tisztaban vagyok vele, hogy vannak imamok akik tiltjak, pl. a Shiitak, vannak, akik nem javasoljak, de nem is tiltjak, tehat engedik es, ahogy irtam, vannak akik kotelezik. De, ha tudni akarod, meg abban sem ertenek egyet, hogy pontosan mennyit kell kivagni a no nemi szervebol. Vannak akik, szerint csak annyit, hogy azert meg elvezni tudja a szexet, masok szerint ha mar vagunk, vagjuk ki az egeszet. Persze mindegyik tud peldat felhozni a Koranbol, vagy mashonnan, esetleg egy korabbi Sharia precedensbol, ami igazolja a sajat nezopontjat.

Teljesen tisztaban vagyok Ali Gomaa velemenyevel (ugyanazon a linken olvashatod te is, amit kuldtem), aki szerint az Iszlam tiltja a gyakorlatot. A kettonk kozott az a kulonbseg, hogy en tisztaban vagyok Ali Jad Al-Haqq velemenyevel is, aki szinten egyiptomi, aki viszont kotelezove tette a gyakorlatot. Szoval a kettonk kozul en vagyok az, aki a dolgokat ismeri tobb oldalrol, te pedig, aki kicsit egysikuan latod a dolgokat, nem igaz?

Mellesleg erdekes modon Egyiptomban a nok 95%-anak a nemiszerve csonkitva van. Erdekes, hogy egesz veletelnul, epp egy muszlim orszagban es nem egy kereszteny orszagban. Az is erdekes, hogy az osszes orszag, ahol ezt gyakoroljak, mind muszlim orszag. Eredekes egybeesese a dolgoknak….

Szerintem, ha a muszlimok torvenybehoznak, hogy lefejezik nemcsak a drogkereskedoket, vagy levagjak a kezuket, nemcsak a tolvajoknak, hanem azoknak is, akik csonkitjak a nok nemiszervet, akkor szereny velemenyem szerint ez a gyakorlat 24 ora alatt megszunne az osszes muszlim orszagban. Mit gondolsz?

Lenyeg, hogy nem szabad olyan naivnak lenned, hogy azt hiszed, hogy ha az egyik imam egy dolgot kijelent, akkor mindenki azt fogja kovetni.

Hogy van ez az ongyilkos robbantasokkal szerinted? Minden imam eliteli azt is? Akkor miert gondoljak ezek az idiotak, hogy ha folrobbantjak magukat, akkor a mennybe kerulnek es 72 szuz varja oket? Ezt az ujjukbol szoptak szerinted? Nos, az egyik imam szerint folrobbantani magadat bun, a masik szerint ez egy expressz jegy a menyorszagba.

Te neked nagyon sok mindent kell meg tanulni, hogy megertsd a sajat vallasod kulonbozo iranyzatait es tanitasait.

Ha ismered a tortenelmet, akkor tudod, hogy a keresztenyek is oltek egymast egy idoben, mert nem egyezetek meg abban, hogy hogyan kell ertelmezni a Bibliat. Nem veletlen alakult ki annyi kulonbozo kereszteny egyhaz. A kulonbseg az, hogy mig a keresztenyek par szaz eve megtanultak, hogy hiaba olik egymast, ugysem tudjak meggyozni egymast, hogy kinek van igaza, igy aztan inkabb megtanultak egyuttelni egymassal. Ti, muszlimok meg nem jutottatok el a fejlodesnek erre a fokara. Nem szemelyesen terad gondolok, mielott folkapnad a vizet, hanem a muszlimokra altalaban. Te csak nem vagy hajlando elismerni, hogy vannak muszlmiok, akik teljesen maskepp ertelmezik a Korant, mint te, de majd megtanulod.