Hahóóó, kintiek és kifelé törekvõk!!!

Kezdőlap utazas.com Fórum Kivándorlás, kinti magyarok Skóciában van valaki?? Hahóóó, kintiek és kifelé törekvõk!!!

#182608 Hozzászólás

Magdi3
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Hahóóó, kintiek és kifelé törekvõk!!!

Üdv, kedves mc mester! Már azt hittem, hogy végleg eltüntél a skót ködben. Közben meg kiderült, hogy szabad idõdet az Isten hátamegetti és mégamögötti vidékeken múlatod. Persze sárgultam az irígységtõl, amikor errõl olvastam a hsz-odban. Mi is megyünk juliusban, a West Highland Way-en, meg a Skye-szigeten túrázunk. Mindent, idõt, pénzt szigorúan beosztva.Szóval az ötletszerû kóválygás az óceán partján ezúttal is elmarad. Kár, talán majd jövõre…
Bocs, de ami a hsz-od további részét illeti, vitatkoznék veled. Attól tartok, hogy mi, magyarok és a többi, valamikori szoc. tömbbeliek még annyira azért nem tekinthetjük hazánknak a Lajtán túli területeket. Ehhez túl sovány a pénztárcánk, és hát kinn enni, lakni kell.

Azt pedig Józsinak, Sebõk Józsinak és a többi kifelé törekvõnek tanácsolom – talán ezért nem rúgnak ki innen -, hogy nézzetek el az indexre. Az ottani Skócia topicba csak túristák járnak, de az Angliában élõ magyarok, meg az Írországba kéne menni … topicot böngésszétek át. Nagyon korrekt, segítõkész társaságot találtok ott. Õk feketén-fehéren megírják, mire számíthattok, ha kellõ nyelvtudás, elegendõ pénz, már itthon lefixált akármilyen munkahely nélkül indultok útnak. Arra sajnos nem, amire egy lengyel számíthat, mármithogy a kinn élõ honfitársad segít neked munkahelyet keríteni.
Sok szerencsét kívánok Nektek!
Üdv.M.