Hajnócának

#207353 Hozzászólás

Hajnócának

Elõbb a munkaajánlatnak kell meglenni.
Pl. Keresel egy céget és felveszed velük a kapcsolatot. A cover letter-ben jelezni kell, hogy a PN Program keretében szeretnél munkát vállalni.
Tegyük fel, hogy az adott cégnek égetõ szüksége van Rád és jelzi a bevándorlási hivatalnak, hogy elindítja a hiring-et. Bekérik a papírjaidat és megy a procedúra.

Ez az elméleti eljárás. Albertában, ahol komoly munkaerõhiány van komoly gyakorlata van a nagyobb cégeknek ebben. A kisebbek jobban szeretik, ha a munkavállaló már legálisan Kanadában van munkavállalóival vagy permanent residentként és azonnal tud kezdeni.

Tehát keress nagyobb céget, pláne, ha külföldi érdekeltségei vannak és jelzi a honlapján, hogy a világ bármely részérõl vár munkavállalót. Küld el az önéletrajzodat és a cover lettert és nincs más dolgod, mint várni a döntésükre. Arra fel kell készülni, hogy személyes interjúra behívhatnak.

Továbbra is tegyük fel, hogy összejön a dolog, kezedben van a szerzõdés és az adott állam PN Programjában kért dokumentumokkal és kitöltött adatlapokkal egyetemben beküldöd az adott állam bevándorlási hivatalába.

Miután megkapod tõlük a papírt, hogy áldásukat adták a dologra + azt, hogy ideiglenes munkavállalói vízumra jogosult vagy elnyargalsz a bécsi nagykövetségre és indítod vele a letelepedésit, illetve megigényled a munkavállalói vízumot. A letelepedésit nem kell itthon megvárni.

Aztán repülõ stb…