Hajntzeenek

#294039 Hozzászólás

vadon

Hajntzeenek

Szia! Én tavaly voltam Chilében – szintén egymagam – és azt kell mondanom, hogy egyátalán nem kell félned a közbiztonságtól. A hostelekben meg bõven találsz fiatalokat, barátokat ha tudsz spanyolul agy angolul. Punta Arenasban elmehetsz egy pingvinlesõ kirándulásra vagy a közeli Magellán Nemzeti Parkba és valószínû tudsz is kajakozni. Viszont errefelé elég sokat esik az esõ!
Az igazi Patagóniával Puerto Natales és környékén (Torres del Paine) találkozhatsz ami nincs is messze PA-tól. Santiagora szerintem elég három nap, de ha nem nagyon sietsz oda délrõl akkor feltétlen állj meg Puerto Monttba vagy Puconnal (vagy köztük bárhol!), itt elképesztõen buja hegyvidékes erdõk, vízesések és mesés vulkánok láthatók.
Santiagoból a Húsvét-szigetek egy örök élmény, de nem hiszem hogy megérné azt a rengeteg összeget amibe kerülne.
Északon az Atacama egy kietlen sivatag sóstavakkal és tengerparti nagyvárosokkal (Antofagasta, Iquique, Arica) vannak itt is látnivalók, de szerintem egy párnapos kiruccanást a távolságok miatt nem ér meg.
Ha homokos tengerpartra, fürdõzésre vágysz akkor Santiagotól 3 órányira Valparaiso és Vina del Mar erre tökéletes helyek és rendkívül látványosak is!
Valamint kihagyhatatlan a chilei fõvárosból naponta többször is induló mendozai látogatás. Átkelés az Anokon, a Libetadores-hágó és maga az argentín életfilozófia Mendozaban. Mendoza megéri többszörösen is!
Jó utat, rengeteg élményt és sok barátot!