hat

#82352 Hozzászólás

csiga

hat

a francia konyha igencsak sokretu, az orszag kulonfele tajain egesz mas jellegu eteleket talalnak fel. csakugy mint olaszorszagban. a pizzat napolyban talaltak fel, es olaszorszag tobbi reszenek epp annyira nemzeti eledele mint pl amerikanak. elterjedt a turizmussal, es amit otthon vagy amerikaban eszel, annak annyi koze van a pizzahoz mint a maggigulyasnak a valodihoz. esetleg kerdezz meg egy napolyit hogy mi a velemenye az eszak olasz pizzarol. en mar tudom a valaszt.

ilyen alapon mondhatjuk hogy franciaorszag nemzeti eledele a hagymaleves. ez persze nem igaz, de hires. mint a pizza.

ahogy hires meg a coq au vin, bouillabaisse, choucroute, quiche lorraine, raclette, tartiflette, rengeteg martas es szosz pl a besamel vagy a dijoni mustar, a tengeri herkentyuk sokfelesege, a kulonfele edes es sos palacsintak, nem beszelve a croissant-rol, briosrol az almatortarol es tarsairol a peksegben.

a francia konyha arrol hires hogy valtozatos, kulonleges es inyenc, az etelek komplikaltak es sok energiat fektetnek az elkeszitesukbe. az etkezesnek megadjak a modjat. azert hires vilagszerte mert valtozatos, es nem mindig ugyanazt az egy fuszert hasznalja mint ahogy az annyi mas nepnel lenni szokott.

es voltakeppen magyar konyha alatt mit ertunk ebben a forumban? mindent amiben paprika van?