hát…

#437081 Hozzászólás

unalmas

hát…

én nem osztom meg fûvel-fával, hogy ki a barátom stb, mert ez az én magánügyem és nem is igazán érdekel mások véleménye, és a barátok nem mindenben és mindig igazi barátok, ez már ritkaság. Ezt tapasztalatból mondom, nem mindig a jóindulat beszél az emberekbõl, hajajaj, inkább a maradiság, köztudott, hogy mi eléggé rasszista nép vagyunk, nem nagyon toleráljuk a más nemzeteketez. Pl az a felmérés, amibõl kiderült, hogy olyan népet szóltunk le, akik nem is léteznek! Tiszta röhej, hogy az emberi butaság vagy tudatlanság meddig elmegy. lehet hogy jót akar, de nem biztos, hogy jól sülne el ha mindig rá/rájuk hallgatsz mindenben. Szép dolog aggódni a barátért, de van egy határ, hogy meddig illik beleszólni a másik dolgaiba…
Eleinte a szüleimnek is voltak félelmei (inkább a távolság miatt), amikor egyedül kimentem, de mivel látták minden alkalommal hogy minden rendben volt és mindent tudnak róla, már nem görcsölnek, a lényeg hogy együtt boldogok legyünk, látják hogy komolyan gondoljuk. Elég nagy vagyok már ahhoz, hogy eldöntsem mi jó nekem, ne más mondja meg, és ha netán pofára esnék, na bummm …akkor az az én saram lesz, nem azért mert másra hallgattam.
A fodrászcsajjal dumált a muterom (már 25 éve ismerjük), és elszólta magát (amikor kérdezett felõlem), hogy megint oda megyek. Az meg: miért megint oda? És persze így az arabok meg úgy meg milyen koszosak stb, a szokásos lemez, de életében nem járt egy arab országban sem! Érdekes módon én nem láttam ott több koszt, mint itt, sõt, ott nincs minden fal v lámpaoszlop teleragasztgatva v firkálva, mint nálunk!
Anyám meg: és te miért mindig Marolcára mész??? Csak pislogott…Amikor elmondta, miért is megyek: Ó, csak boldogok legyenek stb. Tiszta hányinger! Na ez az a tipikus gyöpes felfogás, a kétszínûségrõl nem is beszélve. Na ezért nem érdekel mások véleménye, mert pl neki is látatlanban és ismeretlenül vannak elõítéletei, mint a 99%-nak. Pedig lehet, hogy 100x jobb társ és férj lesz, mint az exem a 10 év alatt volt… ezt senki sem tudhatja elõre. Ha csak az ottani családcentrikusságot nézem, akkor több esély van rá.
Te döntöd el, hogy mit szólsz ahhoz, hogy neki mennyire fontos pl a vallása, vagy nem? Nem értem mit izgatja õt ennyire?
Tudod, vagy megszoksz vagy megszöksz… ennyi, de sose más mondja meg, mit tegyél. Van idõd eldönteni is, akkor miért gond ez nekik… Ha õ is ebben a cipõben volna, persze egybõl megváltozna a véleménye, ki tudja, még megeshet…