Hát egyszer a témára is csak rátérünk

#437148 Hozzászólás

Ahmet

Hát egyszer a témára is csak rátérünk

Nocsak!
Esetleg az eleje is megvan? Kiollózni én is tudok bármit. Egyébként nem tudom mit is akarsz ezzel alátámasztani? Azt hogy rombolom az épületes topicot? Ha végigolvasod/nád, feltettem egy kérdést, amire lehurrogás volt a válasz.
Itt párhuzamot vontam a két világrész hülye szokásai között, szintén lehurrogást kaptam, de nem értem miért? Paranoiásak vagytok? A topic címe: “Vélemények a csador kötelezõ viselésérõl” Szerintem amit írtam, az ehhez nagyon is kapcsolódik, ellenben a “hányszor dugok ramadan alatt”-tal, mert annak semmi köze a címhez egyrész, mársészt szerintem rohadtul magánügy. Meg lehet beszélni kettesben, de ha ezt egy nyilvános fórumon teszik, akkor nem kell csodálkozni, hogy valaki elolvassa, vagy mit ad isten hozzá is szól.

Unalmas!
Ha azt hiszed, hogy a férfiakat örökké irányathatod érzelmi zsarolással, akkor most szólok, hogy egy darabig megy, aztán õk mennek. Ráadásul ismeretlenekkel szemben hatástalan.
Köszike az ölelést, édi-bédi vagy. Mondjuk jobban értékelném, ha beszélgetnénk, nem pedig a felsõbbrendût játszanád.

Egyéb:
Nem drukkolok ellenetek, a kapcsolatotok ellen, de biztos vagyok benne, hogy nem lesz egyszerû, vagy inkább már most sem az. Jelentõ kulturális különbésgek vannak. Lehet Raiffeisen bankot játszani (papapapapapa), de nem biztos, hogy érdemes.
A csadorról, meg a nõk helyzetérõl annyit, hogy nem tartom helyesnek, a muzulmán országokban kialakult helyzetet, de ez ellen nem tehetünk. Nem azért, mert nem vagyunk képesek rá, hanem azért, mert nem érhetünk célt. Csak saját maguk alakíthatják át a társadalmukat. Mi ehhez megadhatunk bármit. Mintát, felvilágosítást, esetleg a buktatókra való felhívást, de nem hajthatjuk végre helyettük. Iránban a sah belebukott ebbe, mert erõvel akarta kimosni a fejekbõl a régi világképet. Törökországban egyre többen hordanak kendõt, annak ellenére, hogy hátrányok érhetik emiatt. vagy talán pont dacból.
Nálunk se ment gyorsan az átalakulás. A ruházkodás és a nõk helyzete Európában pontosan olyan volt az I. vh. elõtt, mint most az arab világban. Nálunk viszonylag gyorsan megváltozott, a nõk háborús erõfeszítései és az emiatt kialakult gazdasági és társadalmi függetlenségük miatt, de még mindig változik. Még mindig nagyon messze vagyunk az egyenjogúságtól.
A muszlim országokbna nem volt olyan helyzet, hogy az összes férfi elvonul háborúzni, és a nõk dolgoznak minden területen helyettük. Gondoljátok el, ha 100 év alatt mi is csak odáig jutottunk (háborúval együtt), hogy Zsanett úgyse egy Angolkisasszony, akkor mennyi idõre van szükség a Közel-Keleten?