hat mit mondjak

#215877 Hozzászólás

Gabor14
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

hat mit mondjak

Hello

Az elmult 10-15 percet azzal toltottem, hogy elolvastam az osszes hozzaszolat. Raertem, este 11 van lassan es mas dolgom nem volt….

Eloszor is kanadai allampolgar vagyok. ’90-be jottem ki kanadaba, tehat 12 eve jottem el Pestrol. Mamgamrol:

1. Egyetemet vegeztem
2. Tudtam angolul mar akkor is.

Szoval szerintem (es ezert biztos “anyazni fog” mindenki, de nem ez a celom. ma magyarnak menekekult statuszt nem lehetne kerni. Mint kisebbseg mondjatok sokan. Zsido vagyok, es mondhatnam hogy ugyan annyira “uldoznek” mint az egyeb etnikumokat.

Olvasva a hozzaszollasokat, a legtobb ember gazdasagi okokra hivatkozik, tehat hogy nem lehet megelni stb. Ha voltatok ugyvednel akkor gondolom szolt (ha jol tudom legalabb is, mert nem vagyok ugyved) hogy gazdasagi okbol nem kerhet az ember menekult jogot.

Kanadanak arra van szuksege, hogy olyan emberek jojjenek akik nem a segelyre tamaszkodnak (ok ertem hogy amig nem dolgozhatsz addig nincs mas. Most arrol beszelek hogy olyan munakt legyel kepes ellatni amire kanadaba szukseg van, meg persze a nyelvet beszeljed olyan szinten hogy tudjal dolgozni.

Van ugy az “independen immigrant”, egyzerubben a pont rendsxzer. Az ugy van kitalalva, hogy azoknak legyen annyi pontjuk akik itt olyan munkat tudnak csinalni amire az orszagnak szuksege van. A legmeghatarozobb pontok az iskolai vegzettseg meg a munka. A papirok a netrol letolthetok, kb 10-15 kerdes van rajta.

Senkit nem akartam idegesiteni a hozzaszollasommal csak elegy alacsony volt a forum szinvonala. Ugy tunt hogy aki inditotta a forumot az tenyleg velemenyekre volt kivancsi es nem anyazasokra, a teren hogy miert kell vizum stb.

Koszonom a turelmedet hogy elolvastad.

Gabor