haverok, emberek, eletszinvonal

Kezdőlap utazas.com Fórum Közép- és Dél-Amerika Venezuela? haverok, emberek, eletszinvonal

#288943 Hozzászólás

Akos

haverok, emberek, eletszinvonal

Igen, Los Tequesban.

Amugy nem vagyok tele haverokkal. csak eppen van egy par. en inkabb az embereket szeretem nezegetni. Azaz a viselkedesuket. Amikor romaban voltam egy evet, Milanoban 4 honapot, franciaban 6 honapot, akkor is ezeket csinalgattam, amikor unatkoztam. romaban es Milanoban pl naphosszat csak az embereket bamultam egy teren, vagy pl a palyaudvarnal, hogy ki, hogyan es mit csinal. Meg fotokat is csinaltam, de sajnos ezeket egy hajnali oran 2 arab fiatal el lopta, azaz jol kiraboltak es elvittek mindenemet.

Itt ugye ahol vagyok, a vilag elos orszagai koz tartozik az olajtermelesben. Itt biciklist nem igen latni, sot, este amikor alszok, igen sokszor az autok hangjara alszom el, ami meg nekem meg mindig szokatlan. Ha magyarorszagon is 7-10 forintnyi osszegert arulnak a benzinnek literjet, akkor onnan is eltunnenek a biciklik. Itt meg almodni sem lehet a vizhajtasu jarmuvekrol, mert meg a viz is tobbe kerul, mint a benzin. Szep egy orszag ugye? es sajnos ez igy igaz.
A vilag mostanaban gyorsan fejlodik. Szinte minden masodik csaladnak van autoja, motorja.
Hat ha szerettek foglalkozni a politikaval, akkor gyertek venezuelaba. Itt a politika nem olyan, mint magyarorszagon. Itt mindenki foglalkozik ezzel. Itt a valasztasok sokkal komolyabbak, mivel itt az orszagban van talan a vilag legtobb kitermelheto olaj. Sajnos ez nem igen latszik, mint pl Kuvaitban, mivel itt a helyzet majdhogyne diktaturikussa alakult. A mostani elnok, akit hugo Chaveznek neveznek, a sok kitermelt olajbol nagyon sokat elajandekozott pl Kubanak es a hasonlo szegenyebb orszagoknak, a masikfelet meg maganak es a vele eggyut dolgozo “Chavistak” el lopkottak. Itt a mostani kormany 8 ev alatt annyira tonkre tette az orszagot, hogy este 22 ora utan mar veszelyese valt az utcara valo kimenetel. Caracasban, a fovarosban kozel 5 millio emer el es ebbol 3 500 000 annyira szegeny, hogy azt sem tudja, hogy a kovetkezo nap mit egyen.