Hazalatogatas

#184558 Hozzászólás

Kit

Hazalatogatas

Egyetertek veled Balogh. En is behuzom fulem farkam es egy
szot sem szolok. Ha kerdeznek nem is nagyon meselek. Magyarorszag sokat fejlodott amiota kijottem es minden aru amit itt lehet venni otthon is meg lehet.
De azert amikor ajandekot viszek minden aldott alkalommal megemlitik, hogy azokat otthon is meg lehet venni….
En mindig mondom nekik, hogy Magyarorszag mennyit fejlodott es mennyire buszke vagyok rajuk, ok meg mindig elegedetlenkednek.
Megemlitem azt is, hogy nekem a szemetemet havi 120 font-ert viszik , hogy nekem nem fut BMW-re (csak egy egy literes kicsi Corsara ) mert az eves biztositas meg a utado tobbe kerulne mint egy magyar ember minimal bere akkor neznek es kihuzzak magukat.
Az egyik kedves ismerosomnek uzlete van otthon. Tele van dohannyal es egesz ido alatt amig veluk voltam folyamatosan hangsulyoznom kellett, hogy nekem kevesebb van mint nekik.
Igy sokkal jobban ereztek magukat….
Szomoru, hogy ez igy van. Itt senki nem kerdezi meg a masikat, hogy mennyit keres.
Sajnos neha ugy erzem, hogy sok magyar aki hazajar es kulfoldon dolgozik par evet ( de nem el kint ) az mind megy haza es mesel olyanokrol, hogy mekkora hazat berelt, mennyi mindent vett etc. Kozben meg hatan laktak egy szobaban furdoszoba nelkul es heti 7 napot dolgoztak erte ket even keresztul es sehova nem jartak, mert az penzbe kerult volna. Valahogy ilyenekrol soha nem hallok. Sajnos…..
Tipikus pelda a magyar barati/rokoni szemleletrol:
Az egyik volt baratnom kijott tanulni angolt es felhivott tegnap. Mondom neki, hogy megyek nyaralni es mennyire orulok, mert mar 6 honapja kemenyen gyujtok ra a ferjemmel.
Masodik kerdese az volt: es mennyibe kerult? Most erre mit mondd az ember? Megmondtam, es fel oran keresztul rosszul ereztem magam es bocsanatkeroen kezdtem meselni, hogy hala istennek a last-minute utak olcsok es az arak estek tavalyhoz kepest.
Az itteni barataim annyit mondtak ra: tok jo, de orulok, hogy mentek…

Hat ennyi……