hazassag

#295996 Hozzászólás

friss hazas

hazassag

A bankszamlad az tokmindegy honnan van, szerintem ha ausztraliabol az meg jobb. De a hazassaghoz ugy emlekszem nincs szukseged ra. Hivatalosan kerhetik ha belepsz az orszagba es megkapod a turista pecsetet az utleveledbe, de gyakorlatilag nem szoktak kerni.
Ha ugy dontotok MExikoban akartok meghazasodni, elso lepesben kelleni fog a magyar anyakonyvi kivonatod, amihez a magyar kulugyminiszteriumban csatolni kell az apostillo-t. (ennek a papirnak nincs koze a csaladi allapotodhoz, mint ahogy fent elhangzott, hanem csak egy hivatalos papir ami nelkul az anyakonyvi kivonatot itt nem fogadjak el. Semmi tobb mint papirtologatas es persze penzkidobas)
Majd az utlevelddel, az FMT-vel (ezzel igazolod hogy mint turista legalisan tartozkodsz az orszagban)valami osszeg befizetesevel, a lany papirjaival es egy kervennyel beslatyogsz a bevandorlasi hivatalba ahol engedelyt kersz a hazassagra. Ha ezt megkaptad elmesz a helyi hivatalba ahol az elore lebeszelt idopont alapjan megesketnek titeket.
Ezutan ha tovabb itt akarsz tartozkodni, jelentkezhetsz az FM3-re amivel ha nem akarsz sok fejfajast egy egyszeru bevandorlasi ugyveddel csinaltatod meg. Ok majd el fogjak magyarazni mik kellenek a munkavallasihoz, vagy csak az egyszeru ittartozkodashoz. (ittartozkodasit egyedul is el tudod intezni, nem kell az ugyvedet fizetni)
Mellesleg velemenyem szerint ha megvannak a papirjaid Ausztraliaban en nem pazarolnam az idomet, idegeimet, penzemet a mexikoi bevandorlasra. Persze ha sok a zsetonod, es sajat uzletet akarsz itt nyitni, az mas. De elorol elkezdeni a munkakeresest, nem valami biztato.