Hédinek

#233737 Hozzászólás

igazi polgár

Hédinek

Én ugyan éltem a már a Kádár korban is, ami azt jelenti a FIDESZ szerint ab start komcsi vagyok, de talán az az elõnye megvan, hogy személyesen is emlékszem, nemcsak nyomom a fröcsögõs dumát. Akkor szidtuk a kormányt, mint a bokrot, de ettõl még nem rúgták ki az embert -csak az 50-es években-, de próbáltad volna ezt a fidesz alatt, egy kormányzati munkahelyen…
Nem állítom, hogy a szoci párt totál mentes a régi káderoktól (ezért nem is nagyon csípem õket), de igazából nem a mai miniszterek fújták akkor a passzátszelet, csak legfeljebb benne voltak valahol a buliban. Na és? Akkor errõl szólt a történet: a 800.000 fõs pártagság azt hiszitek, hogy mind véres komcsi volt? A fenét. Nekem is volt haverom, aki belépett, de ettõl abszolúte nem lettünk rosszabb viszonyban, sõt még szóba sem nagyon került vagy ha igen, még kapott is a pofájára, és magyarázkodhatott. Dicsekedni nemigen lehetett vele, legalább is értelmiségi körökben nem. Az élet velejárójának vettük, és szartunk rá. Most meg már szóba sem állok fideszes ismerõseimmel, akkor a lett a szakadék. És nem én ástam.
Különben szerintetek, egy POLGÁR-nak tetszenek ezek: a kokárdázás, anyázás, vesszen a kormány, Erzsébet híd, polgári körös masírozások, Simicska, Bayer Zsolti, Kövér Köteles László, Happy End, Pepó Pál vagy Torgyán Csesznyés József mint miniszter -hát vazze… Kell ennél nagyobb égés? És akkor még szó sincs Csurkáról, aki borítékolva volt, ha Orbán marad. Te jó Isten, megnézhetnénk magunkat. De szerencsére a magyar nem hülye: Viktor király fejérõl lekerült a korona, Józsi bátyánkat már nem is jegyzik, és Pista sincs már a parlamentben. Ez volt egy komplex, szép teljesítmény.
Aki pedig kevesli az 5 fõs különbséget annak annyit, hogy a kormányváltáshoz ez is elég volt, és várom a véleményét az önkormányzati választások számadatai után. Ott lesz aztán kapsz.