hej ezek a budoslabuak!

#239681 Hozzászólás

Csaba44
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

hej ezek a budoslabuak!

Nyílt színi választási erõdemonstrációt nálunk a pártok hosszú ideig nem tartottak.

A drámai fordulat 2002-ben történt. Ha valaki nem emlékezne rá, a Fidesz a választások elsõ fordulója elõtti vasárnap nem tartott nagy felvonulást. Az ellenfelek sem. Csak a rossz elsõ fordulós eredmény gerjesztette be a jobboldalt, s indította arra, hogy a haza védelmében mozgósítson más pártállású magyarok ellen. Márpedig a hazát hazaárulók ellen kell védeni.
Remélni lehetne, hogy ha most, amikor végre nem kell kokárdát viselnie a polgári szavazónak, talán nem is a patrióta lelkületére hivatkoznak, s így talán emberszámba veszik az ellenfelet. Csak hát nemrég Áder János Gyurcsány bandájáról beszélt, Orbán Viktor a lehetõ legkeményebb személyes ellenszenv hangján szólt a kormányfõrõl, megemlítve, hogy ha tüntetnek ellene, ha belefojtanák a szót, arról csak õ tehet. Semmi jele annak, hogy a jobboldal inkább saját gondolatai iránti odaadásra, mintsem az ellenfél kisöprésére mozgósítana. Most áttételesen: Orbán közölte, a szocialisták tartsák délelõtt a gyûlésüket, õk kettõkor kezdenek. Ez pedig diktátum, ugyanis az MSZP bejelentése szerint éppen kettõtõl rendezne politikai programokat.
Elemzõk szerint az, hogy az MSZP engedett, számos bizonytalankodót fordíthat feléjük. Lapunkat emlékeztették arra, hogy 2002-ben is számos voksot hozott az MSZP-nek a társadalmi béke hívószava, amire szinte tökéletesen rímel az a gyurcsányi mondat, hogy április 2-án a többség otthon lesz, és azt szeretné gondolni, hogy az ország biztonságban van.
Gyurcsány Ferenc azt mondta: a nyugalomért szeretnének tenni, és ha ezért egy nappal korábban kell találkozni a köztársaság barátaival, akkor egy nappal korábban találkoznak velük.

“A kampány nem mozgósítási küzdelem, nem erõdemonstráció, és végképp nem harc. A kampány olyan nemes vetélkedés, amelyben nem áldozhatjuk fel azt, amibõl többet szeretnénk, nem pedig kevesebbet: a biztonságot” – fogalmazott. Hozzátette: nem volt bölcs döntés a Fidesz részérõl, hogy ugyanarra a napra hívta támogatóit “egy tüntetésre”, amikorra korábban az MSZP is meghívta mindazokat, akik “a köztársaság megerõsítése érdekében, a köztársaság barátaiként ki szeretnék fejezni támogatásukat”.
….a “faragatlan,budoslabu lumpen-tolvaj proli banda” vezer Gurcsany blogjabol:
15-e elõtt egy nappal, mindjárt hozzá is téve, hogy holnap nem írok újabb bejegyzést a naplómba, megdöbbenve állok azon megjegyzés elõtt, hogy a köztársaság pusztán ruha a nemzet testén, amelyet akkor nyilván fel- és levenni, kicserélni is lehet. Tegnap este már azt mondta az ellenzék vezére, hogy a köztársaság üres szó. ’48 forradalmának ünnepén megdöbbent ez a kijelentés. A köztársaság, a szabadság és a rend, a társadalmi együttmûködés kerete, az együttmûködés demokratikus garanciája. A köztársaság az államélet alapja, az alkotmányos rend alappillére. Ez ruha lenne? De akkor mire lehet cserélni? Ha nem ez, akkor mi a stabilitás? És mi van a köztársaság helyett? A köztársaság melyik alapintézménye cserélhetõ? Mindegyik? A parlamentarizmus, a magántulajdon, az alkotmányos jogállam, a hatalommegosztás elve? És egyáltalán mire megy ki a játék? Ha valaki ezt egyszer mondja – én nyugodtan mondhatom, akit sokszor támadtak egy-egy félresikerült mondat miatt – , még azt is gondolhatjuk, hogy félreértés, pontatlan fogalmazás, szándéktól eltérõ szóhasználat történt csupán, nem kell felkapni az embernek a fejét minden egyes mondatra. Ennyi méltányosság jár. De láthatólag itt nem errõl van szó, egymást követõ napokon, egyre radikálisabb kijelentések jönnek. Mire megy ki a játék, ez igazán elgondolkodtató. Mit nem adnék, ha valaki megfejtené ezt nekem, egy eldobható ruhadarab miniszterelnökének. És vajon minek a miniszterelnöke szeretne lenni, aki ezt csak üres locsogásnak, a köztársaságot üres szónak tartja? Vagy nem miniszterelnök akar lenni?

Zsolt! Csatlakozom a felhivasodhoz.
Ne legyunk birkak emberek!!