hello

#102079 Hozzászólás

mérnök családanya
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

hello

Az elõnyökkel mind egyetértek. Különösképpen:

– a szakmai fejlõdéssel és a világvárossal, amit én is építhetek

– olyan feladatok vannak, amik otthon sosem (felhõkarcolók, mesterséges szigetek, stb.. és az ehhez kapcsolódó, magyar mérnökök számára csak ritkán látott mûszaki megoldások)

– a napsütéssel és a TENGERREL, feltéve, ha nem minden korallzátonyt alakítanak át mesterséges szigetté (Egyiptomban az ilyen fõbenjáró bûn)

De amivel továbbbra is szkeptikus vagyok:

– az ingatlanokhoz kapcsolódó magas rezsi (valamibõl ki kell termelni az állampolgárok jólétét is, vagy nem?) Ez kb. olyan, mintha a budapestiek mindegyike Budán akarna lakni, mondjuk a Várban és ezért vállalja azt, méghogyha jól keres is, hogy a családjával együtt 50 négyzetméteren nyomorog. Persze ehhez van jacuzzi meg faburkolatos teremgarázs is. Mi meg röhögünk, és építünk inkább házat Pest mellett egy faluban és élünk a pataktarton. Õk meg rajtunk röhögnek, hogy nem tudunk elmenni sehova, csak kocsival.
A másik, hogy ha egy felsõvezetõ fizetésének tizede a villany és gázszámla, az kb. annyi, mintha egy nagy építész mellett dolgozó rabszolga, aki látástól vakulásig dolgozik, keres 2 kilót és abból 20e a gázszámla. és azt nagyon nem szereti kifizetni. Egy magyar felsõvezetõ a gázszámlát röhögve fizeti ki. Nem azért, félre ne értsd, még véletlenül sem keveslem azt a 20e AED-et, annak, aki megérdemli, csak a “lakás” pofátlanul drága.

– meg a plázákkal, vagyis a kozmopolita élettel, de ezt bevállalnánk, ha tényleg megérné..

Arról pedig, hogy kimenni két hétre csak úgy körülnézni.. Ez minimum egy fél milla két fõnek, amit kevesen engedhetnek meg maguknak csak úgy, ha nincs valami konkrét.
Ezzel az erõvel máshova is kimehetnék csak úgy körülnézni. Bárcsak megtehetném…
Persze nem csak a csupasz fenekünk van, vagyis ha tényleg kéne, tudunk fénzt felszabadítani egy új élet kezdetéhez, de a bizonytalanra nem.

Bocs, nem akarlak megbántani, talán kicsit éles a stílusom, de icipicit csalódott vagyok, mert a nehézségek nagyobbak, mint gondoltam. Persze biztos csak azért, mert tapasztalatlan vagyok.